Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

İYİ SEYİRLER BEYLER!..

Ahmet Saraç

Beşikdüzü’nde basın-yayın bir hayli eskiye dayanır. 1987 yılında ilçe olan Beşikdüzü’nde 1950’li yıllarda dergi, 1972’li yıllarda da gazete çıkarılmıştır.

İlçe olduktan sonra ilk gazete olan Beşikdüzü, 1990 yılında yayın hayatına başlamış, aylık olmasına rağmen 10 yıl sonra ilgisizlik yüzünden kapanmak durumunda kalmıştır.

Yine 1991 yılında 15 günlük olarak çıkan Bakış adlı bölge gazetesi yayın hayatını 3 ay sürdürebilmiştir.

1997 yılında Ünal Kahyaoğlu tarafından kurulan Beşikdüzü FM radyosu, ilgisizlik yüzünden 8 ay sonra yayın hayatına son vermiş önemli bir kuruluştu.

1998 yılında Yeşilkıyı Gazetesi çıkmış, arkasından 2001 yılında Muhammet Taş tarafından Objektif Haber  yayın hayatına başlamıştır. Objektif Haber de 2014 yılında yine ilgisizlik yüzünden yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştır.

1998 yılında kurulan Yeşilkıyı Gazetesi ve 2011 tarihinde kurulan Beşikdüzü Hakimiyet Gazetesi de yine ilgililerin ve ilçe halkının destek vermemesi üzerine kapanmıştır.

İnternet gazeteciliğinin her geçen gün ilgi odağı haline geldiği günümüzde 2008 yılında kurulan Beşikdüzü Haber internet gazetesi de 2013 yılında yayın hayatına son vermiştir. Aynı yıl Yeşilkıyı Haber sitesi kurulmuş ancak o da uzun soluklu olmamış, bir yıl üzerine kapanmıştır.

Bu arada 7-8 yıldır yayın hayatını sürdüren Doğru Haber 61 adlı haber sitesi de 2015’te ilgisizlik yüzünden yayın hayatına son verdiğini duyurmuştur.

Anadolu Ajansı temsilciliği, Karadeniz Gazetesi temsilciliği, Mavi Karadeniz Televizyonu temsilciliği de kapanan kuruluşlar arasında yerlerini almışlardır.

Burada bizleri asıl üzen, bu kuruluşların kapanması karşısında ilçe halkı olsun, idareciler olsun, işadamları olsun sessizliklerini sürdürmeleri olmuştur.

Hani Beşikdüzü’nde 1940 yılında Köy Enstitüsü kuruldu diye bundan büyük mutluluk duyan ve nara atanlar neredesiniz?

İlçede gazete yok, dergi yok, radyo yok, televizyon yok. İlçede futbol takımı yok. Kapandı mı ya da hangi ligde olduğu belli değil!..

Komşu ilçede 2 haftalık, bir aylık gazete, 4 haber sitesi varken Beşikdüzü’nde o da yeni kurulmuş bir tek Kuzeyses haber sitesi var.

Her konuşmada Beşikdüzü kültürlü ilçe diye söze başlanır ancak, her ne hikmetse bu kültürlü insanları kültür alanında hiç göremedik! Kültürlü insanların olduğu yerde yukarıda adı geçen kuruluşlar kapanır mı? Mümkün mü bu?

Amasya Taşova ilçesinin 9 bin nüfusu var. Haftalık Taşova Son Havadis diye bir gazeteleri var. İlçede 3 bin 500, ilçe dışına da 1500 olmak üzere 5 bin gazete satılıyormuş, Bizim 20 binin üzerinde nüfusumuz var. 1990 yılından buyana 200’ü geçemedik. 1 lira verip gazete almazsınız, 100 lira reklama vermezsiniz. İlçede niye gazete yok demeye de hakkınız yoktur.

Basın halkın müşterek sesi olarak görev yaptığı bir yerde idarecilerin bu kuruluşlara sahip çıkmama gibi bir görevleri olur mu? Bunu da bilemiyorum. Belki de vardır!

İlçenin her geçen gün basın dünyasında sesinin yavaş yavaş kesildiği görülmesine rağmen maddi imkanları olanlar, Beşikdüzülü olduğundan da gurur duyanlar, bu dediğinizde  eğer samimi olsaydınız bu kuruluşların hiçbiri kapanmazdı.

Hele siyasilerin vurdumduymazlığı bu işin en büyük ilgi çekici yanı. Çünkü bu kuruluşlar en çok onlara lazımdı

Kısaca Beşikdüzü’nde basın çöktü, futbol da çöktü. Esnafından, işadamından, memurundan, amirinden, siyasetçisinden herkes seyretti ve seyretmeye de devam ediyor.

İyi seyirler beyler!..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar