Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ZARARLIYLA MÜCADELE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Beşikdüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yayla tarafından, son yıllarda bölgemizde popülasyonu artış gösteren; meyve ve sebzelere zarar vererek  verim düşüklüğüne ve kalitenin azalmasına sebep olan kahve rengi kokarca ile mücadele yöntemleri hakkında, Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  toplantı salonunda 110 öğrenciye eğitim verildi.

Bu eğitimde kahverengi kokarcanın yaşam döngüsü, zararları ve mücadele yöntemleri anlatıldı.

Beşikdüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yayla; “Kahverengi kokarcanın elma, armut, şeftali, ayva, fındık gibi meyvelerde emgi yaparak zarar verdiği gibi pek çok tarla bitkisi üründe de (mısır, patates, fasulye v.b.) büyük zararlar meydana getirmektedir. Bu zararlıyla  mücadele yöntemleri

1-Mekanik Mücadele(Elle toplama gibi)

2-Biyoteknik Mücadele(Fenomen Tuzakları):Böcekleri cezbedici fenomen tuzakları ile yakalamak,

3-Kimyasal Mücadele: Böcek öldürücü ilaçlar kullanmak “ şeklinde konuştu.

Yayla, bu mücadele yöntemlerinden mekanik mücadelenin önemine vurgu yaparak kimyasal mücadele yönteminin en son çare olduğunu belirtti.

Bu eğitimleri tüm mahalle muhtarlarına, çiftçilere ve ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere eğitim vermeye devam ettiklerini, bu böcekle her kesimin mücadele etmesini, gördükleri yerde böceği imha etmeleri gerektiğini anlattıklarını ifade etti.

Toplantı sonrası toplantıya katılanlara kahverengi böcek ,zararları ve  mücadele yöntemlerini anlatan broşürler dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar