Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

YÜZLERCE GENÇ SEHERDE CAMİDE BULUŞTU

Kur’an-I Kerim’e yapılan çirkin saldırıya karşı Trabzon Bahçecik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camiinde “ Haydi gençler seherde Kur’an ve Namazda buluşalım” temalı sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Trabzon İl Müftülüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına gençler büyük ilgi göstererek Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camiini doldurdular. Programa Vakfıkebir Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü olarak kalabalık bir ekiple katılım sağlandı. Düzenlenen sabah namazı buluşmasında Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Şube Müdürü Halil Güneş, İlçe Vaizi Nuri Dural , Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Davut Bayraktar, KYK Adnan Demirtürk Yurdu Manevi rehberi Rıdvan Açıkgöz de hazır bulundu.

Sabah namazının kılınmasıyla başlayan programa İl Müftüsü Selami Aydın, İl Müftü Yardımcısı Yılmaz Küçük, İlçe Müftüleri, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri ile İl ve İlçelerden gelen gençler katıldı. Programda gençler Kur’an-ı Kerim tilaveti, Veda Hutbesi, Çanakkale Şiiri ve Kaside okudular.

İl Müftüsü Selami Aydın konuşmasında, “Bizim değişmez değerlerimiz ve 14 asırdır engin bir tecrübemizin var dedi. Müslüman Müslümanın kardeşidir diye sözlerine devam eden Müftü Aydın, Biz Müslümanlar olarak bir araya geldik. Davetimize icabet edip Trabzon’un her bir köşesinden ilçesinden camiyi dolduran gençleri tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun dedi.

Gençlere, asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan dini mübini İslam’a hizmet eden vatan evlatları olduklarını hatırlatan Aydın, Çağ kapatıp çağ açan tarihin akışına yön veren gittiği coğrafyalarda büyük medeniyetler inşa eden bir milletin evlatları, mazlum ve mağdur milletlerin umudu olduklarını ifade etti.

Merhamet medeniyetinin de evlatları olduğumuzu hatırlatan Müftü Aydın, Batı medeniyetinin hiçbir zaman medeni olmadığını söyledi. Bizler ise insanları acılardan, sıkıntılardan kurtulması için Allah’ın dinine ve kardeş olmaya, merhamete davet ediyoruz. İnsanların kutsallarına saygıya davet ediyoruz. Kur’anımıza el uzatılmasını istemiyoruz. Kimsenin kutsalına saygısızlık yapılmasın. İnsanlar ibadetlerinde özgür ve hür olsunlar. Barış olsun kardeşlik olsun istiyoruz diye sözlerine devam etti.

Konuşmasının sonunda gençlere, birlik beraberlikten ayrılmamayı, Allah’a ve Resulüne itaat etmeyi, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmayı, ayrılığa düşmemeyi İslam’ın ahlakı ile ahlaklanmayı gençlere öğütleyen Aydın, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yapılan duanın ardından programa katılanlara ikramda bulunuldu. <Davut ERTÜRK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar