Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

YEŞİLKIYI GAZETESİ SERGİSİ PERŞEMBE AÇILIYOR

 

Yeşilkıyı gazetesinin devamı olan Kuzeyses gazetesi tarafından 1998’den 2018’e kadar yayınlanmış Yeşilkıyı gazetelerden seçtiklerimizle hazırlıklarını sürdürdüğümüz sergi 12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 11.00’da Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi giriş katında halkımızın ziyaretine sunulacaktır.

1998’den  Aralık 2018’e kadar yayınladığımız 2 bin 300 sayfa arasından seçtiğimiz 410 sayfayı sergilemekteyiz. Bu sayfaları belirlemede çok zorluk çektik. Panoya asacağımız bir sayfanın arkasında ön yüzünde olduğu kadar önemli güzel haberler var. Ancak biz bir sayfayı tercih etmek zorunda kaldık.

Yeşilkıyı gazetesi olarak bir dönem Çarşıbaşı-Çanakçı ilçeleri arası yayın yaptık. Her ay bir ilçeden manşet haber kullanmak istedik. Her sayı başkalarının yaptığı gibi ilçemizden yapmadık. Tarafsız olduk. Özellikle Yeşilkıyı’nın yaşamasında Görele ilçesi bize çok sahip çıktı. Onlara teşekkür ediyorum. Sahip çıkmasalardı 2005 yılında Yeşilkıyı kapanmış olabilirdi.

Sergide de göreceğiniz üzere çok ekler yaptık. Milli Eğitim camiasına özel önem verdik. Sağolsunlar onlarda bizim yanımızda yeraldılar. Destek oldular. Durumu iyi esnaflarımız destek olmaya çalıştı ve Yeşilkıyı 2018’e geldi. 2018 Aralık ayında gazetemizin adını Horon olarak değiştik. 2021 yılında da devrettik.

Daha önce okuduğunuz ve unutmuş olabileceğiniz haberleri tekrar sizlerle buluştururken belki kendinizi 10 yıl, 20 yıl önceki bir etkinlikte göreceksiniz. Belki annenizi, babanızı, ablanızı, ağbinizi veya bir yakınınızı, komşunuzu göreceksiniz. Yeniden o günlere gideceksiniz. Anılarınız tazelenecek.

Bu nostalji haber sayfalarını çeşitli kurumlarda çalışan arkadaşların isteği üzerine sergiliyoruz. Aslanda bu sergiyi 2019’un Nisan ayında düzenleyecektik ancak, pandemi araya girince nasip bugüne oldu.

Kültür adına düzenlediğimiz bu etkinliği beğeneceğinizi umuyorum. Sergimize tüm halkımız davetlidir.  Ahmet SARAÇ –Yeşilkıyı ve Kuzeyses gazetelerinin Kurucusu ve Sahibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar