Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

YAZICI’DAN KUZEYSES’E KUZEYSES’TEN BEŞİKDÜZÜ’NE DUYURU

Trabzon’un yetiştirdiği büyük üstatlardan biri olan ve bugüne kadar yazdığı 128 .kitabını okuyucularıyla buluşturan değerli şahsiyet Akademisyen Araştırmacı Yazar  Mustafa Yazıcı, bundan böyle yazacağı yazılarla Kuzeyses’te bizimle beraber olacak.

Yazarımız Mustafa Yazıcı, ilk yazısını kaleme alırken Beşikdüzü’nün sesi Kuzeyses ve bu gazetenin kurucusu Ahmet Saraç’tan bahsetti. Şimdi bu yazının bir harfini dahi değiştirmeden sizlere sunuyoruz.

                         KUZEYSES VE AHMET SARAÇ

                                                     MUSTAFA YAZICI

Kuzeyses, Trabzon’umuzun Beşikdüzü İlçesindeki bir Medya Kuruluşunun adıdır. Kurucusu, Sahibi ve Genel Yayın Müdürü Beşikdüzü’nün Beşikdağı kadar yerli evladı gazeteci yazar pek muhterem Ahmet Saraç beydir.

Biz kendisini yıllar evvel daha önce yayınladığı Yeşilkıyı ve Beşikdüzü gazetelerinde, Beşikdüzü’nün sesi ve temsilcisi olduğu zamanlarda tanıdık .Trabzon’da birçok basın kuruluşunda ve yazarlar derneklerinde beraberliklerimiz oldu. Hatta Beşikdüzü’nün Osmanlıca belgelerdeki tarihini ilk önce O bana yayınlattı. O belgeler halâ arşivimdedir.

Şimdi de O’nu Kuzeyses olarak sesini Beşikdüzü ufuklarında yankılandırırken bulunca, daha çok sevindim. İnternet sayfalarındaki yazarlara, makalelere, haberlere, şiirlere, yarışmalara baktım. Bu meccanen çalışmayı ancak vatanseverlerin yapabileceğini bir kerre daha anladım.

Bu nedenle kendisini kamuoyu huzurunda yeniden tebrik ediyorum. Bana da bu Ses içinde bir avaz çıkarma fırsatı verdiği için kendisine nice teşekkürler ediyorum. Çünkü: Böyle hizmetler olmadan bizi bugünlere getiren vatanımıza görevimizi yapmış olmayız. Ne mutlu vatanında böyle güzel sesler çıkartanlara, ne mutlu.

Yörenin güçlü sesi haberin yeni adresi olan Kuzeyses kuruluşu hepimize ve herkese kutlu olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar