Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

YAPTIKLARI İŞLERLE AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Çeşmeönü Mahalles’inde açılan El SanatlarıTeknolojisi Elde Türk İşlemeleri Kursu 2021-2022 eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Hasan Çalışgan tarafından ziyaret edilen kursa 12 kursiyer katılıyor. Kurs öğretmeni Fikriye Eyüboğlu kurs çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2020 yılından itibaren kursta usta öğretici olarak görev aldığını belirterek, “Hayat boyu öğrenme çalışmaları kapsamında kursiyerlerime birçok alanda ürünler üretip uygulatmaktayım. Uyguladığımız, emek verdiğimiz bu ürünleri sevgiyle, sabırla ilmek ilmek işleyip ortaya çıkarıyoruz.

Kursumuza gelen kursiyerlerim burada kendilerine kültürel amaçlı bilgi ve beceri hatta meslek edinme imkanı sağlayıp, yaptıkları işleri maddi kazanca çevirip aile bütçesine de katkıda bulunuyorlar. Ayrıca kursumuzda kursiyerlerimle birlikte sosyal ve kültürel amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. Gezi, sergi, tiyatro, sinema gibi sosyal faaliyetlere katılım sağlayıp bu anları eğlenceli hale getiriyoruz.

Yeni bilgiler edinmek, mesleki becerilerini geliştirmek, boş zamanları eğlenceli hale getirmek için ayrıca öğrenmek, üretmek, kültürümüzü yaşatıp yaygınlaştırmak isteyen herkesi bu kurslara davet ediyoruz. Sloganımız öğren, üret, kazan” şeklinde konuştu.

YAPTIĞIMIZ ÜRÜNLER ÇOK GÜZEL ŞEYLER

Kursiyerler adına gazetemize açıklamada bulunan kursiyer Nesrin Gemici, “ Öncelikle Halk Eğitim Kurumuna ve hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kursa gelip birşeyler öğrenmek, yapmak, becermek, biz bayanlar için çok güzel şeyler. Uğraşı vermek, el emeği, göz nuru işler yapıyoruz. Herşeyden önce çok değerli. Bunları ilerde anneannelerin, babaannelerin örtüleri diye torunlar, çocuklar seve seve kullanırlar. Kalıcı şeyler, çok güzel şeyler bunlar. Yaptığımız ürünler çok güzel ve ağır şeyler. Burada yaptığımız çok değişik şeyler var. Kanaviçesi, danteli, oyası, örgüsü, boncuk işi, tel kırması gibi işleri burada muhabbet eşliğinde yapıyoruz, kullanıyoruz, icabında satışa da sunuyoruz. Arzu eden, isteyen olursa bunları para karşılığında satışa sunuyoruz ”dedi.

BÜYÜTMEK İÇİN FOTOLARA TIKLAYIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar