Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

YALIKÖY’DE ŞEHİTLER İÇİN ANMA PROGRAMI

Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi Merkez Camii’nde şehitlerimizi anma programı düzenlendi. Ankara ve İstanbul’dan kurrâ hafızların katıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğünce, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü haftası dolayısıyla, Yalıköy Mahallesi Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve sohbet programı düzenlendi.

Program akşam namazını müteakip, İmam Hatip Hikmet Bulut’un cemaati selamlama konuşması ve misafir okuyucuları takdimiyle başladı. Vakfıkebir Merkez Yeni Camii Müezzin Kayyımı Muhammet Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından açış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, programın Çanakkale ruhûnu anlatmak ve Çanakkale’yi geçilmez kılan ‘Tevhid’ inancının, birlik beraberlik ve dayanışma bilincinin diri tutulmasına katkı sağlamak, şehitlerimizin ruhlarını şâdetmek ve onları unutmamak adına düzenlendiğini belirtti. Müftü Küçük, programa iştirak eden ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrıca teşekkür etti.

Ardından; programa misafir okuyucu olarak katılan Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Hafız Muhammet Mansur Sağır, İstanbul Mecidiyeköy İmam Hatibi Hafız Ali Derman, İstanbul Ayasofya Camii İmam Hatibi Hafız Ferruh Muştuer ve Ankara Millet Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci Kur’an-ı Kerim tilâveti ve kasidelerle dinleyenlere unutulmaz manevi bir ziyafet sundular.

Programa konuşmacı olarak davet edilen, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hayrettin Öztürk; Çanakkale’nin, ilk kez karada, denizde ve havada verilen bir mücadele sonunda kazanılan bir zafer olduğunu ve bu savaşın imanın bir zaferi olduğunu belirttiği konuşmasında, Çanakkale’yi geçilmez kılan azmin ve inancın zaferin sonuçlarına etkilerini, o inancın ve rûhun maddi, manevi boyutlarını anlattı.

Programın sonunda bir değerlendirme ve teşekkür konuşması yapan Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ise konuşmasında; “Bu akşam şehitlerimizi rahmetle anmak amacıyla icrâ ettiğimiz bu program, Rabbimiz katında değerimizi yüceltecek bir program oldu. Çanakkale, dini, dili ve rengi farklı olan insanları birleştiren, aynı amaç ve gaye uğruna mücadeleye yönelten ve başarıyla sonuçlanan bir zafer olmuştur. Şehitlerimize minnettarız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı hatim kampanyası ile 250 bin şehidimiz adına 250 bin hatim okundu. Bu akşam da duasını yapacağız ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlayacağız.” ifadelerini kullandı ve programın gerçekleşmesinde emeği olanlara ve iştirak eden herkese teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar