Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

KARAYOLLARI HATASINDAN UYKULARIMIZ KAÇIYOR

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Beşikdüzü Vardallı Mahallesi sakinlerinden Mehmet Saraç ve Ahmet Saraç Beşikdüzü-İskenderli-Tonya bağlantılı karayolu üzerinde oturduklarını, Karayolları’nın hatalı ve eksik yol yapımı yüzünden şiddetli yağmurlarda zarara uğradıklarını belirttiler. Daha yağmur yağmadan önce “Zarara uğrarsak kimi muhatap bulacağız” başlıklı haber yaptıklarını, şimdi ise yağmurla korktukları başlarına geldiğini söylediler.

Beşikdüzü- İskenderli-Tonya bağlantılı karayolu üzerinde yapılmakta olan yol çalışmasından dolayı mağdur olduğundan değişik zamanlarda sıkıntılarını ilgili birimlere dilekçe ile bildirdiğini belirten Mehmet Saraç, “ Beşikdüzü-İskenderli-Tonya Karayolu güzergâhında, babamın vefatından dolayı hissedarı olduğum 155 ada 46 parsel numaralı fındık bahçemde  yoldan taşan yağmur suları nedeniyle fındık bahçemde ciddi derecede heyelan olmuştur. Her yağmur yağdığında karayolundaki yol eğiminin fındık arazim tarafına olmasından dolayı yağmurlarla beraber fındık bahçem zarar görmeye devam ediyor. Bölgemizin tek geçim kaynağı olan fındık bahçem yağmur nedeniyle  oluşan heyelanla beraber Çamlık Deresi’ne kaymaya devam ediyor.

Bizim Maddi İmkanımız Kısıtlı

Beşikdüzü -İskenderli- Tonya bağlantılı Karayolu güzergahında arazisi bulunan Mehmet Saraç, Karayolundan her yağmur yağdığında kontrolsüz biçimde gelen yağmur sularının fındık arazisinde  yeni bir su kanalı oluşmasına neden olduğunu, ilerleyen zamanlarda kış mevsimiyle beraber başlayacak olan kar suları da bunlara eklenince büyük su kanalı oluşacağını geçim kaynakları olan  fındık bahçesinin her yağmur yağdığında kaymaya devam edeceğini belirtti. Zaman içerisinde yol güzergahında başak fındık üreticisi vatandaşlarında arazisinde, yolun eğimi aşağı olduğu için yeni su kanalları oluşacak, arazi kaymasına sebep olacak gibi göründüğünü belirten Saraç , “ Bizim devletimiz gibi gücümüz yok. Kendi imkanlarımızla bu sorunu çözemeyiz. Arazimizin sel sularına maruz kalmaması için önlem alınmasını istiyorum. Söz verdikleri halde hiçi bir girişim yapmadılar. Her yağmur yağdığında yine bir yer mi kayacak diye korkuyorum Söz veren yetkilileri arıyorum bu sefer telefona bakmıyorlar. Yağmur başlayınca evimde uyku uyuyamıyorum. Bana bir yardımcı olunmasını istiyorum” dedi.

Bir Başka Mağdur Anlatıyor

Beşikdüzü- İskenderli -Tonya bağlantı karayolu üzerinde oturduğunu belirten bir başka karayolu mağduru emekli gazeteci Ahmet Saraç,”Karayolları’nın asfaltlama çalışmalarında suyun akarını araziye aşağı vermeleri çok yanlış.  Yola yağan yağmursuları  birikiyor, enaz soba borusu kalınlığında su oluşturuyor.

Yolun bazı yerlerinde kaş kısımları duvar yapıldı. Duvarla yol arasındaki kanal kısmı betonlandı. Betonlama sırasında duvar ile beton arasında yolun altına su alabilecek boşluk var. Şiddetli yağmurlarda su seviyesi yükselince buradan asfaltın altına giren su, yolun alt kısmındaki duvarlara konulmuş borulardan arazime akıyor. Mehmet Saraç’ın arazisi gibi benimde arazim heran kayabilir. Kanal betonuyla duvar arasındaki boşluğun sıvanması gerekir. Bu sıkıntı yeni betonlama yapıldıktan sonra ortaya çıktı. Şimdiye kadar böyle bir durum yoktu. Bu sorunun çözülmesini istiyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar