Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

VAKFIKEBİR’DE YABANCILARA EĞİTİM

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce  ilçedeki yabancılara sosyal uyum ve yaşam kursu verildi.

Göç İdaresi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde, geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere ülkemizde yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması amacı ile 8 saatlik “Sosyal Uyum ve Yaşam Kurs Programı (SUYE)” geliştirilmiştir.

Bu kapsamda 18-65 yaş arası tüm yabancılara yaşadıkları ilçedeki ilçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından SUYE ( Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi) programı uygulanacaktır.

Söz konusu protokol kapsamında uygulanan SUYE programına ilişkin eğitim Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitime ilçede ikamet eden Suriyeli, Afganistanlı, Filistinli, Azerbaycanlı olmak üzere 17 yetişkin yabancı katıldı.

Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, eğitime başlamadan önce katılımcılara bir konuşma yaptı. Programda konuşan  eğitim görevlisi Öğretmen Berkay Yirmibeşcik  , eğitimde ülkemizin kültürel yapısı , gelenek ve görenekler,  hak ve yükümlülükler, sosyal hayata ilişkin önemli bilgiller , eğitim ve sağlık, medeni kanun ve hukuki konular, geçim kaynaklarına erişim gibi konular üzerinde önemli açıklamalarda bulundu. Programda konuşmacının Arapça tercümanlığı ise İlçe Müftüsü Şükür Küçük yaptı.

Yabancı kursiyerler, verilen 8 Saatlik  eğitimin  sonunda  Göç İdaresi Başkanlığı tarafından imzalı sertifika almaya hak kazandılar.

Programa İlçe Müftüsü Şükür Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Müdür Yardımcıları İbrahim Demirci  ve Mustafa Daloğlu katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar