Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

VAKFIKEBİR’DE KURTULUŞ BAYRAMI COŞKUSU-Ahmet SARAÇ

Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü törenlerle kutlandı. Tören, 14 Şubat Kurtuluş Caddesi boyunca Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı. Balta konuşmasında, “14 Şubat ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü birliğin, beraberliğin daha da pekiştiği günlerdir. Bu günlerde vatan savunmamızda emeği geçenleri  bir kez daha hatırlıyor, rahmetle anıyoruz. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu güzel coğrafyayı bizlere vatan yapan  aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle , minnetle yadediyor, ülkemizin ve milletimizin o kara günleri bir daha yaşamamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Halkoyunları ekipleri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterilerinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, fotoğraf sergisinin gezilmesiyle tören sona erdi.

Törene  Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar