Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÜRETMEYİ SEVEN BAYANLARIMIZI BEKLİYORUZ

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Giyim Üretim Teknolojisi alanında gündüz ve gece açılan kursta 25 kursiyer faaliyetlerini sürdürüyor.

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Hasan Çalışgan ile ziyaret ettiğimiz Giyim Üretim ve Teknolojisi kursu öğretmeni Ayşe Gül Dadandı gazetemize yaptığı açıklamada,  “İnsan hayatında çok önem taşıyan giyim özellikle bayanlarımız için büyük ilgi alanı oluşturmaktadır. Hem kendi hem de ailesindeki kişilerin giyim ihtiyacını karşılıyor, becerilerini geliştiriyor, yen i fikirler ve tasarımlar sunuyor ve üretiyor.

Kursiyerler, aldıkları sertifikalarla kendilerine iş imkanı sağlayabiliyorlar ve bu konuda aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kursiyerlerimiz sadece üretmiyor ve birlik beraberlik, sevgi çerçevesinde bir aile oluyorlar ve sosyalleşiyorlar. Sınıf içerisindeki etkinliklerimizde kursiyerlerimize motivasyon sağlıyoruz. Son olarak bayanlarımıza bir mesajımız var. Üretmeyi seven isteyen bayanlarımızı Halk Eğitimi Merkezimize bekliyoruz” dedi.

Kursiyerler adına konuşan Feride Kahyaoğlu. “Önce şunu söylemek istiyorum. Halk eğitim, halkın eğitimi demektir. Bu kursu tercih etmemin sebebi, elimizde gördüğünüz ürünleri kesip, dikip sırtımıza giymek için hazır hale getirmek için buradayız. Üretmek için burdayız. Ben kendi adıma üretmek, satmak ve para kazanmak için burada değilim. Kendi ihtiyacımı karşılamak, eşe dosta hediye etmek ve boş zamanımızı değerlendirmek için buradayım. Bu kursu bütün bayanlara tavsiye ederim. Söküklerini dikseler yeter. Biz burada makine kullanmayı, kesmeyi, dikiş dikmeyi, prova yapmayı kısa hepsini burada öğreniyoruz. Öğrendiklerimizi de burada uyguluyoruz. Bizler için çok yorulan hocamıza da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar