Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

TRABZONSPOR’U SÜPER LİGE ÇIKARAN KADRODAYDIM

Trabzonspor’un 2.ligden 1.lige(şimdiki süper lige)çıkmasında baş rol oynayan  oyuncuların başında gelen Beşikdüzü Özdemir Kuyumculuğun sahibi Hüsamettin Özdemir ile bir süre sohbet ettik.

Futbola başladığı kulüpten futbolu bıraktığı kulübe kadar geçen süreyi özetlerlerken adeta o günleri yaşar gibiydi. Şimdi O’nun ağzından o serüveni dinleyelim.

“Futbola 1965’li yıllarda Beşikdüzüspor’da başladım. İki sene amatör oynadım. Yarım dönem (Lisansım ikinci devreye yetiştiğinden) oynadım Trabzon amatör kümede 18 golle gol kralı oldum. 1968-1969 sezonunda Trabzon Öğretmen Okulu’nda okurken hem de Beşikdüzüspor’da oynuyordum. O yıl Trabzon amatör kümesinin karması yapıldı. Ordu amatör karması ile maç yaptık. Karmada kaleci Şenol var, Ali Kemal, Hüseyin, Kadir var, ben var, bir de Turgay ya da Necati’den biri var. Beşikdüzü Öğretmen Okulu’nun futbol sahasında Ordu karması ile oynadık. Maçlar çok kalabalık olurdu.  Zamanın içişleri Bakanı Hayrettin Erkmen Beşikdüzü’ndeydi. O kalabalığı görünce acaba nedir diye sahaya geliyor. O da maçı izliyor. Neticede maçı 4-1 kazandık. 4 golü de ben atmıştım. Maçtan sonra yanıma geldiler, alsak seni Giresunspor’da oynar mısın? dediler. Ben de onları öğrenciyim dedim. Biz seni aynı okulda Giresun’da okuturuz dediler ve beni babamdan aldılar, Giresunspor’a götürdüler. 1970-71 senesi Giresunspor’u 2. Ligden 1.lige çıkardık. Orada başarılı ve etken bir oyuncuydum. 9 gol atmıştım. Şampiyon olduğumuz maçın golünü de ben atmıştım. 1971-1972 sezonunda 1.ligde Giresunspor’da oynadım. O aradan milli takıma çağrıldık. Oradan Karabükspor’a gittim. Trabzonspor ile karşılıklı maçlar oynadık. Trabzonspor-Karabükspor maçında Trabzonspor tribünleri beni ayakta alkışladı. O sene de 17 golle  2. Türkiye ligi gol kralı olmuştum. O yıl Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor beni istiyordu. O sene Trabzonspor Trabzonlu olan oyunculardan takımı oluşturuyordu. Hüseyin Tok Erzurumspor’da 3.lig gol kralı olmuştu. Ali Yavuz Rizespor’da gol kralı olmuştu. Üç gol kralı Trabzonspor’da buluştuk. Biz Trabzonluyduk. Trabzonspor’u üst lige çıkarmamız  gerekirdi. Kadromuz Şenol, Turgay, Necati, Bekir, Cemil, Talat, İlyas, Ali Kemal, Hüseyin, Hüsamettin, Güngör, Engin, Aziz, Faruk, Ali Yavuz, Berkant, Turgay, Şener ve Hamdi’den oluşuyordu. O sene iyi bir dirençle inanarak ligi eze eze şampiyon olduk. Bir yıl da 1ligde(şimdiki süper ligde)oynadıktan sonra askere gittim. Askerdeyken  Samsunspor’a kiralandım. O yılda 1977-78 sezonuydu. Samsunspor’u şampiyon yapıp lige çıkardık. Oradan Gaziantepspor’a gittim. Sonra bir yıl Sakaryaspor’da, bir yıl da Antalyaspor’da oynadıktan sonra Erzurumspor’da futbolu bıraktım.”<Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar