Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

TRABZONSPORLU AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta taraftarları darp eden Fenerbahçeli futbolcuların hukuk tarafından cezalandırılması için harekete geçti.

Fenerbahçeli oyuncuların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunan hukukçular, yaptıkları yazılı açıklamada, “17.3.2024 günü Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan ve sorgulanması gereken vahim hakem hataları, ne tesadüftür ki bir kısım Fenerbahçeli sporcuların, spor ahlakı bir yana ceza yargısına konu olması gereken eylemlerinin gölgesinde kalmıştır.

Aklımız ile dalga geçmeye kalkan tüm bileşenlere söylüyoruz, bir haftadır yapılan algılar ile zaten amaç bu değil miydi! Maçtan günler öncesinde uzatılan mikrofonlarda başlayan algı operasyonu, maçın oynandığı esnada saha ke- narındaki tetikçilerinin süregelen çirkin el hareketleri ile körüklenmiş, son düdüğün ardından ise figüranları vasıtasıyla tamamlanmıştır.

Olayların gideceği yeri herkesin gördüğünü ve hakemin de görmesi gerektiğini belirterek, maçın tatil edilmesi gerektiğini söyleyen malum takım başkanı, yandaşı, taraftarı… Madem öyle! Maç sonu el kol hareketleri çekerek yapılan sevincin sonucunda olayların nereye gideceğini görememiş mi? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır atasözünü kendileri- ne şiar edinmiş malum takım ve tüm bileşenleri bilsin ki; bastıramazsınız, takipçisiyiz. Hiçbir taraftarın kural ihlalini-suçunu tasvip etmemekle birlikte, kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince herkesin yaptığı eylemin karşılığındaki cezayı ayrıcalık görmeksizin alması gerektiğini belirterek, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen taraftarlara; yumruk, kafasına yerde tekme!, uçan ve dönen tekme atan Fenerbahçeli futbolcular İrfan Can , Osterwolde, Osayi Samuel ve Batshuayi hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak, eylemlerinin gerek disiplin gerekse ceza yargılaması noktasında cezalandırılması için takipçisi olunacağını kamuoyuna duyururuz” dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar