Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR BEŞİKDÜZÜ MYO MEZUNİYETİ

Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nun her sene Beşikdüzü merkez kampüsünde düzenlenen mezuniyet töreni bu sene Trabzon Üniversitesi Rektörlük Fatih Kampüsünde gerçekleşti. Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr Öğretim üyesi Ertuğrul Karoğlu ve ekibinin özverili organizasyonu ile başarılı bir mezuniyet töreni gerçekleşti.

Törene Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Rektör yardımcıları, Beşikdüzü MYO Müdürü Ertuğrul Karoğlu, Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Beşikdüzü İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Köksal Kocaman, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürü Cumhur Bekdemir, Beşikdüzü jandarma Komutanı Hamit Taş, Beşikdüzü Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selim Dilli, Beşikdüzü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Coşkun Zihni, Beşikdüzü MYO’nun akademik ve idari personeli, öğrenci velileri ve yoğun bir misafir katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile mezuniyet törenine başlandı. Protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı. İlk olarak Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi  Dr.Ertuğrul Karoğlu, bölüm idari ve akademik personeli sahneye davet ve takdimleri ile konuşmasına başladı.

” İlk olarak mezuniyet törenimiz merkez yerleşkemiz dışında yapılıyor. İnanıyorum ki 50 kilometre değil, dünyanın başka bir yerinde olsa katılım yine olacaktı.”

“28. Dönem mezunlarını veriyoruz. Özgüvenleri yüksek, insani ilişkilerinde başarılı, sorumluluk üstlenmekten kaçınmayan, öğrenme ve araştırmaya hevesli, mesleki bilgileri yeterli gençler yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, inanan ve güvenen gençler olarak, ülkemiz için yapacak şeyleriniz olduğunu biliyoruz. Dirayetli, kararlı ve sabırlı gençler olarak, gelecekte müreffeh Türkiye hayalinize katkı sağlayacağınıza eminiz. Unutmayın, sizler Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu’nun öğrencisisiniz, Trabzon Üniversitesi’ni, Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulunu ve Beşikdüzü’nü her an ve en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır. Okulunuzla gurur duyun ve irtibatınızı asla kesmeyin” dediler.

Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar yaptığı konuşmada, yeni fakülte ve bölümler için Beşikdüzü’nün hazır olduğunu rektör Aşıkkutlu nezdinde, tüm idareci ve hocalara, ilçe olarak bu yönde beklenti, istek ve talep olduğunu iletti.

Rektör Emin Aşıkkutlu konuşmasında,  ” 1992 yılında kurulan, 30 yılı aşkın mazisi olan ve 2018 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ayrılarak Trabzon Üniversitesi’ne bağlanan Beşikdüzü Meslek Yüksek okulunun şu anda daha hızlı ve daha verimli bir bölüm dönem yaşadığını biliyoruz.

5 bölüm ve 6 programı bulunmaktadır. Şu anda yeni kurulan e-ticaret pazarlama bölümü ile 7. bölüme kavuşmuştur. Bu yeni bölüm 2024 – 2025 eğitim öğretim yılında atanacak öğretim görevlileri ile öğrenci almaya başlayacaktır.

Bir dönem bitiyor yeni bir başlangıca adım atıyorsunuz. Aldığınız eğitim ve kazandıklarınız sizi iş hayatınızda başarılı ve etkili bireyler yapacaktır diye umuyor ve inanıyoruz. Elinizdeki bilgi ve deneyimleri yaşam boyu öğrenme sürecinde kullanmanızı ve geliştirmenizi diliyorum. Okulumuzun mezunları ailesine katılıyorsunuz. Bu aile sizlere her zaman destek olacak. Kariyer yolculuğunda sizlerin daima yanında olacaktır. Başarıya giden yol sadece diploma ile değil, özveri, disiplin, azim ve sürekli öğrenme ile alınabilir. Mesleki bilgi verilmekle kalınmamış, etik değerlerle, kişisel ve toplumsal değerler ile donanmış bireyler olarak yetişmeniz hedeflenmiştir. Hiçbir zaman bu hedefi gözardı etmeyiniz. Sizlerden sadece bireysel başarılar değil, aynı zamanda topluma ve ülkemize katkı sağlayacak, hatta insanlık yararına projelerde yer almanızı ümit ediyor ve bekliyoruz. Sizlerin geleceğin liderleri, iş dünyasının öncüleri ve toplumun örnek temsilcileri olacağınıza yürekten inanıyorum. Yetenekleriniz, tutkularınız ve vizyonunuz, ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayacaktır. Beklentimiz, deneyiminizi en iyi şekilde kullanarak, sorunlara çözüm üretmeniz, yenilikçi fikirlerde sınırları zorlamanız ve toplumun refahını artıracak projelerde liderlik yapmanızdır.

Başarı hikayesinin bir parçasısınız. Sizler de bu başarı öykülerinin kahramanısınız. Gelecekte Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nun adını en iyi şekilde taşıyacak, hem onu, hem üniversitemizi daha ileriye taşıyacaksınız. Sizlere güveniyoruz. Sizlerin tutku ve kararlılığınızı gördük. Hayallerinizi gerçekleştirmek için kendinizi güvenin, sınırları aşmaktan çekinmeyin ve hiçbir zorluğun sizin durdurmasına İzin vermeyin.

Emanet olarak aldığımız öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşarken siz veli ve yakınları gelecekteki başarılarına da tanık olmanızı diliyorum. Son olarak kişisel, toplumsal, tüm becerilerle donatılan çok değerli Beşikdüzü Meslek Yüksek okulunun akademik gibi İdare personeli, çok teşekkür ediyorum kariyer ve başarı hikayelerinizi de bekliyorum” dedi

Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu birincisi İhsan Ceylan, yaptığı konuşmanın ardından yaşkütüğüne temsili plaka çakma seromonisi yapıldı. Ardından okul ikincisi Seher Dila Yılmaz, Üçüncü Melek Erdoğan’a plaket ve hediyeleri verildi. Okul bölümlerinin, ayrı ayrı bölüm 1. 2. Ve 3. lerine de hediyeleri takdim edildi.

Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Bölüm öğretim üyelerinin sunduğu küçük bir Piyano ve keman konseri dinleyicilere sunuldu. Öğrencilerin katılımı ile Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve mezuniyet yemini hepbir ağızdan okundu.

Öğrencilere diplomaları verildi. Ardından öğrencilerin kep atmaları ile  mezuniyet töreni sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar