Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

TRABZON GÜNAYDIN GAZETESİ’NİN GECESİ MUHTEŞEMDİ

Trabzon Günaydın Gazetesi’nin yayın hayatına atıldığı 1000.günü dolayısıyla 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde Vakfıkebir Uygulama Oteli’nde bir gece düzenledi.

Geceye Vakfıkebir Kaymakamı Dr.Hacı Arslan Uzan, Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Trabzon AKP il Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zeytin, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, yazarlar ve gazeteciler katıldılar.

BUGÜN BİZİM TOY GÜNÜMÜZ

Sunuculuğunu Kaptan Yusuf’un yaptığı gecede ilk olarak Trabzon Günaydın Gazetesi’nin manşetlerinden oluşan slayt gösterisinin ardından konuşan gazetenin kurucusu ve imtiyaz sahibi Tayfun Günaydın, “Ne mutlu bize ki, içerisinde birbirinden üstün başarılar taşıdığımız , hayaldi gerçek oldu diyebileceğimiz bin günü geride bıraktık. Yola çıkmaya karar verdiğimizde azmimiz, kararlılığımız vardı. Cesaretimiz , az buçukta kalemimizin ucu vardı. Yapabileceğimize inanıyorduk. Üstatlarımızla görüştük ve ilk manşetimizle çıktık. Biz Büyükliman’dan yola çıktığımız gün biz bu işi yapacağız, kalemimizi veya puntolarımızı asla bir silah olarak kullanmayacağız. Doğru bildiğimizi söyleyeceğiz dedik. Üç yıldır bu yolda ilerliyoruz. Trabzon Günaydın Gazetesi asla yalan haber yapmaz. Sert eleştirir, hatta kantarın topuzunu biraz fazla kaçırabilir, kimi zaman biraz kırabilir ama kimseye şahsi menfaatleri için ve çıkarları uğruna haber yapmaz. Bugün bizim toy günümüz. Bizleri bu top günümüzde yalnız bırakmadınız. Hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

NİCE BİN GÜNLERE

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta da konuşmasında, “Basın, kamuoyunun işiten kulağı, gören gözü, söyleyen dili, demokrasimizin en temel unsurudur. Gazetecilik mesleği sorumluluk, fedakarlık ve vicdan gerektiren zor fakat onurlu bir meslektir. Basın mensuplarımız vatandaşlarımızı gelişen olaylar karşısında bilgilendirmek için mesai merhumu gözetmeden önemli bir kamu görevini icra etmektedirler. Toplumumuzun bilinçlendirilmesinde etik değerleri kaybetmeden tarafsız, şeffaf habercilik anlayışı içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızın 21Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum. Ayrıca Trabzon Günaydın Gazetesi’nin 1000.gününü kutluyor, nice binli günlere kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

HERŞEYİ NAMUSUYLA YAPAN BİR GAZETE

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da konuşmasında özetli şunları söyledi. “İnsanlar üniversite okurlar ama iki kelimeyi bir araya getiremezler. Tayfun kardeşimiz kırk yıllık gazeteci gibi Vakfıkebir ilçemizde bin gün önce böyle bir düşünceyle yola koyulmuş ve çok güzel işler yapmış,. Günaydın gazetesine baktığımız zaman kalem ve fikir namusu bir gazete. Yani her şeyi namusuyla yapan bir gazete.  Etki gücü çok üst düzeyde. Ulusal gündemde yeralmış bir gazete. Buradan baktığımızda kardeşimizin yaptıkları esasında  bir başarı hikayesi. Doğru olan herşeyi topluma yansıtan ilkeli duruşu olan, dürüstçe yoluna devam eden insanlara basın camiasına ihtiyacımız var. Bu yolda yürüyenlerin hepsini gönülden tebrik ediyoruz”

Konuşmaların ardından gazeteye desteklerini esirgemeyen sponsorlara plaketlerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

FOTOĞRAFLAR: Ahmet SARAÇ-Yusuf KELEŞ-Mithat GÜDÜ

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar