Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

TELEFERİK İÇİN TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK

>Ahmet SARAÇ

BEŞİKDÜZÜ-Adalet ve Kalkınma Partisi Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, teleferiğin yeniden hizmete girmesi konusunda belediyenin kendi partisinin belediyesiymiş gibi çalıştıklarını söyledi. Başkan Gören, teleferiğin Mart ayın sonu ya da Nisan ayı başlarında hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMESİNE GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI

Başkan Gören, teleferiğin çürümeye terkedilmesine gönlünün razı olmadığını bu konuda elinden geleni yaptığı söyledi. Başkan Gören, yaşanan bu süreci şöyle özetledi: “Teleferiği işletmek için alan firma yükümlülüklerini yerine getiremeyince, biz de ye yükümlülüklerini yerine getirsin ya da bıraksın şeklinde belediyeden talebimiz olmuştu. Bu arada süre uzatılması talebi oldu. Bizde destek verdik. Ancak firma yine işe başlayamayınca yeni bir firmaya verilmesini istedik. Bu arada Belediye Başkanı Ramis Bey, teleferiği ihaleye çıkarmadan ziyade satmayı planladığını söyledi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne satmak istedi. Buna da destek verdik. Başkan geldi iki kez incelemelerde bulundu ve satın alamayacaklarını beyan etti.

BELEDİYE OLARAK SİZ ÇALIŞTIRIN

Belediye başkanımızla görüştüm. Ne satabildiniz, ne kiraya verebildiniz. Gelin burayı belediye olarak siz çalıştırın, çürümeye terkedilmesin dedik. Biz çalıştırırsak iki milyon bakım masrafı var dedi. Olsun, gidelim Ankara’ya o bakım masrafını bakanlıklardan bulalım gelelim dedim. Bu sefer işletme bizim işimiz değil dedi. Çalışır vaziyette olursa ilgi görür, burayı senden isterler. Şarlarını belirlersin verirsin kiraya dedim. Bu teklifimize de yanaşmadı. İhaleye çıkarın dedim. Bir kez ihaleye çıkardık kimse ihaleye girmedi dedi.

ŞARTLAR ÇOK AĞIRDI

Şartlara baktım, şartlar çok ağırdı. Yeniden ihale yapın dedim, kimse girmiyor dedi. Bu kez ben teşkilatımla bir çalışma yaptım. Görüştüğüm kişiler geldiler, teleferiği gezdik. Bu görüştüğümüz kişilerden şartlar uygun olursa biz burayı alabiliriz diyenler çıktı. Başkan görüşmeye gelen kişilere pek ilgi göstermedi.

BAKAN ÖZAK YARDIMCI OLDU

Daha sonra Bakan Faruk Özak’la tesadüfen havaalanında karşılaştık. Beni görür görmez, başkan teleferiği ne yaptınız dedi. Bakanım teleferikle ilgili bir yatırımcı arıyoruz dedim. Dur ben sana yardımcı olayım dedi. Hemen birkaç kişiyi aradı. Bizi birkaç kişiye yönlendirdi. Bu devletin parası. Buraya sahip çıkalım. Bura çürüyor, biri alsın burayı işletsin dedi.

İLÇEMİZE KATMADEĞER ÜRETSİN İSTEDİK

Biz 2022 yılında buranın ihaleye çıkmasını istedik. Bu ihale şartlar biraz daha iyileştirilerek 2022 yılında yapıldı. Bir yüklenici firma teleferiği aldı. Çalışmalarını yürütüyor. Bizim derdimiz teleferik çürümesin, teleferik işlesin ilçemize bir katma değer üretsin istedik. Esnafımıza baktığımızda ticareti durmuş durumdu. Niye? Nüfus yok. İnşaat sektörü durmuş. Enazından turizm alanından bir gelişme olsun dedik. Teleferik hayata geçsin ilçemize turizm manasında bir katma değer üretsin.

BEŞİKDÜZÜ’NÜN GELECEĞİ TURİZMDE

Beşikdüzü’nün ekonomisinin geleceğini turizmde görüyorum. Organize Sanayimiz var ancak, bizim Beşikdüzü insanımız organize sanayiye baştan ilgi duymadı. Çalışanların büyük bir bölümü dışarıdan geliyor. Bunun dışında hayvancılık yok, tarım yok. Çalışan, emekli memurun aldığı parayla ticaret dönmeye çalışıyor. Bunun için teleferikle ilgili bir çalışma yürüttük. Şimdi sahilde millet bahçesi gibi bir yere çok ihtiyacımız var. Bugünkü belediye ile bunları yapma şansımız yok. Biz o alanın millet bahçesi olarak imara işlenmesini istedik, o gitti fuar alanı olarak işledi. Bir AK Parti belediyesi gibi belediyeye yardımcı olmak istedik. Biz istedikçe onlar kaçtılar. Ne düşündüler, neden korktular bilmiyoruz. Belediye, onların elinde olan belediyeydi. Sonuçta olan başarı onları başarısı olacaktı. Biz en baştan beri  Beşikdüzü için elimizi taşın altına koymaya  varız dedik. Bu konuda da elimizden geleni yaptık”şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar