Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

SP’DE YENİ BAŞKAN KUDU-Ahmet SARAÇ

Saadet Partisi Beşikdüzü ilçe kongresi Belediye Kültür Salonunda yapıldı. Seçime tek listeyle giren Turan Kudu, yeni ilçe başkanı seçildi.

Divan Başkanlığına Cevat Ustaalioğlu’nun yaptığı 7.olağan kongre İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Başkanı Mehmet Ali Sarı’nın kısa konuşmasının ardından faaliyet ve hesap raporunun okunup aklanması ve yönetim kurulunun ibrasından sonra siyasi konuşmalara geçildi.

BUNDAN SONRA SEFERBERLİK ZAMANI

Başkan adayı Turan Kudu’nun selamlama konuşmasının ardından söz alan İl Başkanı Cevat Kurt, “Bizim hareketimizde görev süreleri ile çalışmalar bitmiyor. Doğuşta başlıyor, nefes bittiğinde bitiyor. Bugün itibariyle ilçe kongrelerimizi tamamlamış oluyoruz. Bundan sonra seferberlik zamanı. İl divan toplantılarını ilçelere aldık. Trabzon’da Saadet rüzgarı estireceğiz. Bugün ülkenin geldiği nokta vatan evlatları olarak üzüldüğümüz bir hadisedir. Biz Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak siyasi partilerimizin yöneticilerini, temsilcilerini, seçmenlerini, hepimizi hiç ayrım yapmadan bu ülkenin asli evlatları olarak okuyoruz. Hepimizin kardeş olduğuna inanıyoruz. Hepimiz farklı bakış acılarıyla bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Hukuk karşısında şiddeti reddeden, fikri açık olan her partiyle saadet partisi olarak diyalog kurmayı, müzakere etmeyi kardeşlik hukukumuzu geliştirmeyi bir amaç ediniyoruz. Hepimiz kardeşiz. Hiçbir tanemizi ötekileştirmemeliyiz, kutuplaştırmamalıyız. Düşüncelerimizden dolayı birbirimizi çok ağır ithamlarla mahcup etmemeliyiz. Son zamanlarda bizi çok üzen ihanet sözcüklerini de siyaset dilinden uzaklaştırmamız lazım. Bu vatanın evladı kendi vatanına bilerek düşmanlık yapmaz.

İKTİDARIN ÖNGÖRDÜĞÜ POLİTİKALARIN NETİCESİNİ YAŞIYORUZ

Bugün iktidarın öngördüğü politikaların bir neticesini yaşıyoruz. Nerede? Dış politikada. Nerede? Ekonomide. Nerede? Hukukta. Bu politikalar iflas etmiş. Şimdi yeniden bunları imara ihtiyacımız var. Ülkenin dağılan yapısını toparlamaya ihtiyacımız var. Bu iktidarın en iyi dedikleri sağlık politikasına da itirazımız var. Bizim savunduğumuz adil düzende hastane olmaz. Çünkü insanlar hasta olmazlar. Siz insanlara iş verirseniz insanlar stres yapmaz, siz insanlara  iş verirseniz işsizlik sebebinden bunalıp hastaneye düşmez. Hapishane sayılarını artırmak bu ülkede ne demek? Bir ülkede hapishane sayısı artıyorsa, bir ülkede hastane sayısı artıyorsa o ülkede işler iyi gitmiyor demektir. Ahlaki çöküntü var demektir, sağlık sorunu var demektir” şeklinde konuştu.

Kongreye CHP Beşikdüzü ilçe Başkanı Tamer Aydın, MHP Beşikdüzü ilçe Başkanı Bahattin Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Coşkun Zihni, İyi Parti Meclis Üyesi Mustafa Şahin, Saadet Partisi Çarşıbaşı İlçe Başkanı Abdullah Kul, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Birol Yavuz ve üyeler katıldılar.

Kongreye tek aday olarak katılan Turan Kudu seçime katılan delegelerin oyunu alarak yeni ilçe başkanı seçildi. Yönetim kuruluna ise Recep Kaya, Ahmet Aydın, Ömer Özyüksel, Emin Kılıç, Ergin Köse ve Ali Rıza Kaya, il delegeliklerine ise Turan Kudu, Recep Kaya, Ahmet Aydın, Ömer Özyüksel, Emin Kılıç, Ergin Köse, Ali Rıza Kaya, Ali Çakır, Ali Afyon, Mustafa Çetinkaya, Sadullah Kalay ve Cemalettin Kayış seçildiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar