Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

SAĞLIK YAŞAM İÇİN FİZİKSEL AKTİVİTELER DÜZENLİ YAPILMALI

Beşikdüzü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Dünya Sağlık için hareket et günü” kapsamında bir program düzenlendi.

Beşikdüzü Toplum Sağlığı Merkezi doktorları Dr. Giray Özekin ve Dr. Pelin Nur Cinel tarafından düzenlenen program, ASM ve diğer kurumların katılımıyla Beşikdüzü Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral’ın da katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Dr. Pelin Nur Cinel burada yaptığı konuşmada, “Dünya Sağlık Örgütü, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi için, fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, yaşamın her alanında ve her yerde fiziksel aktif birey sayısını artırarak sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için  10 Mayıs’ı “Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak belirlemiştir. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel aktivite(hareketsizlik) dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Tüm sistem fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyerek bireyin yaşam standartlarını düşürmektedir. Çağımızın ortak sorunlarından biri olan obezitenin önemli faktörlerinden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır.

Bu bağlamda hekimler olarak önerdiğimiz fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde  temel araçlardan birisidir. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Buna örnek olarak kısa mesafe ulaşımı araçla değil yaya sağlamak veya çalıştığımız kurumlar içerisinde asansör yerine merdiven kullanmak verilebilir. Fiziksel aktivitenin en kolay ve etkili yöntemi yürüyüştür. Sağlığın korunması için her gün orta şiddette yapılacak olan 30 dakikalık yürüyüş yetişkinler açısından yeterlidir. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir” dedi.

Program bando eşliğinde yapılan yürüyüşle devam edip horon gösterisiyle sona erdi. < Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar