Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

RAMAZAN ÖNCESİ DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTI

Beşikdüzü  Müftülüğü tarafından düzenlenen Ramazan ayı öncesi din görevlileri ile geniş  kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. Beşikdüzü  Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonundaki toplantıya İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar, stajyer Kaymakam  Fatih Adıgüzel, İlçe Müftüsü İhsan Öz, Murakıp Zekeriya Kaya ve  din görevlileri katıldı.

Murakıp Zekeriya Kaya’nın sunuculuğunu yaptığı program Merkez Çakmak Camisi İmam-Hatibi Sezgin Yanık hocanın okuduğu Kur’an-I Kerim ile başladı. Ramazan konulu sinevizyon  gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere  İlçe Müftüsü İhsan Öz yaptı kürsüye geldi. Öz konuşmasında, “ İki yıldır buruk geçen Ramazanı Şerif ayını bu sene dolu dolu yaşamak için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Ramazan ayı boyunca görevlerinizi aksatmadan yapmanızı, cemaatimizle iç içe olmanızı bekliyoruz. Ramazan ayı vatandaşlarımıza yüce dinimizi anlatma noktasında önemli bir fırsattır” dedi.

KAYKAMAM TOPLANTIDA İMAMLARI DİNLEDİ

İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar da ” Ramazan ayının öncesinde yaptığımız toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizler devletimiz ile vatandaşlarımız arasında köprü konumundasınız. Devletimizin sıcak yüzünü vatandaşlarımıza göstermenizi bekliyorum. Mahallemizde şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret edelim. Bizde müftü beyle zaman zaman aranızda olacağız. Durumu olmayan vatandaşlarımıza yardım etmek devlet olarak bizim görevimizdir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonumuzdan yaptığımız yardımlar noktasında gözden kaçırılan olabilir, bu gibi vatandaşlarımızı bize bildirmenizi bekliyoruz. Devlet olarak biz, imkanı olmayan vatandaşlarımıza yardım elimizi uzatmakla mükellefiz. Mahallemizde dargınlar varsa barıştırmak için gayret özel bir gayret  gösterin.  Gerekirse bizi de bilgilendirin,  bizde devreye gireriz. Kapımız sizlere her zaman açık, sizleri de bekleriz “şeklinde konuştu. Daha sonra Kaymakam Vardar, toplantıya katılan tüm din görevlilerine söz vererek camileri, mahalleleri ve yaptıkları faaliyetler hususunda bilgiler aldı.

Gençlik bilgi yarışmasında birinci olan Akkese Ortaokulu’ndan Resul Eren Kirman, ikinci olan İmam Hatip Ortaokulu’ndan Beyza Babayiğit ve üçüncü olan Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu’ndan Ömer Faruk Küçük’e, 12 Mart kompozisyon yarışmasında birinci olan Akkese Ortaokulu’ndan Melike Yapıcı ve ikinci olan Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu’ndan Fatma Yaren Yenigün ve 18 Mart şiir yarışmasında birinci olan Ahmet Gün İmam Hatip Lisesi’nden Niyazi Emre Taşdemir, ikinci ve üçüncü olan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Erkan Ayaz, Mustafa Cengizhan ve dördüncü olan  Beşikdüzü Anadolu Lisesi’nden Merve Nur Kandile Kaymakam Ferhat Vardar tarafından ödülleri verildi.  İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu; Hafızlığı Muhafaza Hizmetiçi Eğitim Kursunda Hafızlığını pekiştiren hocalara da yine Kaymakam Ferhat Vardar ve stajer Kaymakam Fatih Adıgüzel tarafından başarı belgeleriverildi. Ödül töreninin ardından toplu resim çekilerek program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar