Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÖZTÜRK NELER DEDİ NELER!..

Beşikdüzüspor’un ligde aldığı başarısızı sonuçlardan sonra yazdığımız bir  yazıda Beşikdüzüspor yönetimine, özellikle eski başkanlara, eski yöneticilere ve sesini çıkarmayan, sahip çıkmayan insanlara yönelik eleştirilerde bulunmuştuk. Bunun üzerine  Beşikdüzüspor’da başkanlık yapmış ve halen yönetici olan  Önder Öztürk’ten bir mesaj aldık. Meğer Öztürk de doluymuş.

 

(Eğer bu konulardan daha önceden haberdar edilmiş olsaydık yazımız daha farklı olurdu. Zaten Beşikdüzümüzün tüm resmi ve özel kuruluşlarında basını bilgilendirme diye bir olay yok. Herşey sana kalmış. Sorarsan söylüyorlar, sormazsan bir şey yok. Bu yüzden Beşikdüzü’nün de sesi sedası çıkmıyor.)

ÖZTÜRK’TEN DOBRA DOBRA AÇIKLAMALAR

Öztürk, gerek yöneticilik, gerekse başkanlık döneminde yaşadıklarını , geçen yıl neden lige katılamadıklarını, bu yıl neden genç takım ile maça çıkmak zorunda kaldıklarını bizlerle paylaştı. Öztürk mesajında : “Duyarlılığını biliyorum. Olup bitenlere maalesef seyirci kalamıyoruz. Beşikdüzüspor aşkı o kadar büyük ki; hiç ters düşünmediğimiz bir konuda senin yazın, benim yorumum ikimizi de etkilemiş.

Benim için yönetim de demidir  değil midir bilmiyorum demişsin. Doğrudur. Aslında ben bile bilemiyorum. Bu bir aşk işte….Ben mi kurtaracağım Beşikdüzüspor’u? Ben kimim ki, hakikaten doğru! Her konuya cevap verdiğim gibi bu konuya da cevap vermek bana mı düştü? Benim gücüm ne ki; bana ne oluyor ki…! Haklısın Ahmet ağbi….Ben zaten spor adamı değilim ki! Bana bu iş evet kalmamalı idi!…Bunca spor severler varken…

YÖNETİME GİRDİĞİMİ İKİ GÜN SONRA ÖĞRENDİM

Oysa ki ben BAL liginde 2014 yılında yönetime kendi isteğim olmaksızın mutlaka olmalısın denilerek, girmek istemiyorum dememe rağmen yönetime girmişim ve bunu kongreden iki gün sonra öğrenmiş birisiyim…

Yönetim de görev yaptığım süre içeresinde hep yardımcı olmaya gayret ettim. Bence bir sürü fedakarlıklar yaptım.  Ama bunu kimse bilmiyor, kimselerede bunu anlatamazsın! Sokakta konuşmak kolay.

O dönem namağlup 4.bitirdiğimiz lig de, statü gereği playoff maçında Maçkaspor a uzatmalarda 2-1 yenilerek 4.bitirdiğimiz lig de Trabzon takımı olarak BAL ligine veda ettik..

İyi ki etmişiz!  Çünkü bu liglerin en masraflısı BAL ligidir. Şöyle düşünelim; Kars, Ardahan, Ağrı deplasmanları yemek, konaklama veya pahalı sporcu ödemeleri gibi …

Mesela şöyle bir örnek vereyim Çetin Eksert en lüks aracını sattı, yarım saat içinde sattığı lüks aracın parasını yarım saate futbolculara dağıttı.  Beşikdüzüspor için evini sattı,  belki de bu yüzden  yuvası yıkıldı…. Kim sahip çıktı!

BEŞİKDÜZÜSPOR İÇİN EŞİMDEN BİLE BORÇ ALDIM

Zamanın belediye başkanı ile ilişkilerim iyi olduğu için beni arkadaşlar kulüp başkanlığına yönetim içinden layık gördüler. Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu beni önce istemedi, olmaz dedi. Senin etin ne butun ne? Batarsın bu işten  dedi.. Uygun görmedi. iki CHP’li arkadaş (isimlerini vermeyeyim kulüp ve yönetim dışından) Başkan beyden ricacı oldular ve bir ay sonra Başkan beni kabul etti  Başkan meğerse çok haklıymış o zaman…. Senin başka işin yok mu ? Sana mı kaldı bu iş koca Beşikdüzü nde demişti. Ben de  Allah Allah demiştim. Ama o gün kulübün ziraat bankasından kullandığı kredinin tamamını 124 bin ₺(2018) bir telefon la kapatmıştı. Oysa ki;  kulüp 3. Ligde iken Dünya Kupasında Beşikdüzüspor adına giden iş adamları bırakıp gitmişlerdi…

3. Ligde iken yönetimde İki arkadaşın su bayisi vardı. Fakat rakip takımın yedek kulübesinden emanet su alırdık. Kulübü devir aldığımız zamanda kulübün en büyük ödemesi o zaman ki faturalar 25 milyon lira su faturası idi … .Kulübün evrakı, çeki birilerinin çepinde çıkmıştı… neyse!.

Ben başkan oldum, neyim varsa verdim. Çok özür diliyorum bu yüzden de yuvam yıkıldı diyebilirim. Eşimden bile borç almış  futbolculara ödeme yapmıştım….Fakat iftiralar bitmiyordu. Beşikdüzü Belediyesi’ni Beşikdüzüspor üzerinden soymuşum… Faturalar kestirmişim, köşeyi dönmüşüm. Hırsız olduk dolandırdık her yeri . Daha sonra bu iftiraları atanlar  Belediyeye sahip olunca ortaya hiç bir şey koyamadılar.

BAŞKAN BEŞİKDÜZÜSPOR’A BİR TÜRLÜ SAHİP ÇIKMADI

Ben de yönetimimi topladım. Ben ayrılıyorum arkadaşlar, bana müsaade  dedim.  Beşikdüzüspor da yıllarca kaptanlık yapmış Mobil Osman’ın oğlu Koray Kukul beyi, siyasi görüşü de belediye yönetimi ile örtüştüğü  için onu başkanlığa önerdik, O da sağ olsun kabul etti. Belediye başkanımızın defalarca yanına gidilmesi ne rağmen Beşikdüzüspor’ a bir türlü sahip çıkmadı. Halen daha bu tavrı sürüyor.

Şimdi diyeceksiniz ki neden bırakmıyorsun! Onu da kısaca anlatayım.   4 yıl önce bırakma kararı aldık; 120 bin ₺ borcu çıktı kulübün.  Göreve talip olan arkadaşlar bu paraya karışmayız dediler. Biz de olur mu öyle diye ısrar edince buyurun dedik sonunda bu maceraya bizi sürükleyenler de hemencek muhalefete geçtiler!

Spor acımasızmış; onu geç de olsa öğrendim. Vefasızlığı geç de olsa öğrendim. Çünkü saatlerce bana başkan olmalısın diye ikna etmeye çalışan, günlerce ısrar eden ve onun telkinleriyle kabul ettiğim başkanlığı, daha sonra sosyal medyadan eleştirmesi beni çok üzmüştü…. Hiç unutmam Trabzon daki Telekom maçını tirubünde sadece ben. Yedek oyuncu yok. Kulübede Çetin Eksert. Bize O gün aferin diyen üç gün sonra üç kuruşluk siyaset için hain diyebildi!..

YÖNETİCİLERE İCRA GELMEYE BAŞLADI

Önceki yıl Sayın Vekil Salih Cora beyin katkısı İle kulübe Spor Toto’dan para çıkarttık. Bu sorunları aşarız diye bir türlü parayı alamadık. Acaba neden diye üzerine gittik. Sonra öğrendik ki ; 3. Ligde  iken Vakfıkebir ilçe stadyumunda oynadığımız maçlarındaki Gençlik ve Spor Bakanlığına o zaman yapılan protokol gereği parası ödenmemiş . 3. Lig in stadyum parasını da biz ödemiş olduk. Olsun yine de helal olsun.

GEÇEN YIL LİGE NEDEN KATILAMADIK

Geçen yıl neden liglere katılmamışız; onu da kısaca yazmak istiyorum. Tam hazırlanıyorduk eski yıllardan 3. Lig veya BAL liginden SGK borcu çıktı karşımıza. Eski ve yeni yöneticilere  icra gelmeye başladı.  Yapılandırma oldu belki okuyanlardan da katkı yapan olmuştur. Hepsine  başta Yavuz Aydın beye, özellikle Cahit Erdem beye, Kadir Sağlam, Hasan Yürek, Orhan Bıçakçıoğlu gibi Uğur Akdeniz gibi Çetin hoca gibi bir çok ismini sayamadığım kişiye çooook teşekkür ediyorum….. O parayı ödeyemezseydik şimdi o rakam en az 700 bin ₺ olmuştu. Kulübün aslında geleceğini geçen yıl mali sorunları aşarak kurtardık… Zannediyorum kulübün şu anda hiç bir borcu yok, sadece Aytekin kardeşimize beş bin TL bir mazot borcumuz var sanırım.

O MAÇA ÇIKMASAYDIK ÜÇ YIL SPORDAN MEN EDİLECİKTİK

Aslında biz değil Beşikdüzü’nün gençleri bize, ağbi bu bize yakışmıyor, biz bedelsiz oynamak istiyoruz diyerek bizlere heyecan verdiler.  İlk maçımıza çıkamadık üç puanımız silindi. ikinci maçımıza da çıkamazsak üç yıl spor dan men edilecektik .. Daha doğrusu -3 puanla başladık….Çahit  Erdem bey kim ne derse desin katkı verdi moral verdi…Çetin bey 60 kişiyi lisanslatarak U 15 takımı çocuklarla  Çağlayanspor karşısına çıktık. Daha doğrusu çocuklarla çıktık. Aslında iyi bir iş yaptık, sahaya çıkabildik ve 14-2 yenildik.

Tabiki üzgünüz, yerimiz bu olmamalı…Bu şekilde eleştiri bizi de üzüyor elbette. Bizim bu işten bir menfaatimiz yok! Yardımcı olacak olan kurum belediye, o da elimizden bir türlü tutmuyor. Bir Allah’ın kuluna, kulübe yardımcı olun demedi. Fakat kimler için nerelere telefon ettiğini de söylemek istiyorum ancak şimdilik bizde kalsın.

Çetin hoca, Koray Başkan  ,ben Önder Öztürk ve kaleye geçeceksin,  Beşikdüzüspor için görev alacaksın diyen MHP ilçe Başkanı Doğukan Zıp başkanlarla kaymakam beye çıktık.. Çok güzel karşılandık. Dertlerimizi  anlattık, karşılık bulduk, Crisbo diye Beşikdüzü OSB de bir firma bize sponsor oldu. Forma yazlık kışlık eşofman ihtiyacımızı karşıladı ve hazır hale geldik…

ASIL  SUÇLU BEŞ MAÇ SONRA BIRAKIP GİDENLERDİR

Futbolcularımız başta Ediz Kalyon, Doğukan Zıp, Serdar Ayhan, Ersin Bahadır, Zafer Tuna vs gibi bizde oynamak istiyoruz diyen tüm sporcuları alınlarından öpüyorum….Ocak ayında transfer başlayınca daha da güzel olacağız. Bunlar anlattıklarım bin de biri sadece….

3 ligde bu kulüp şampiyonluğa giderken kongre günü nasıl başkan kapının önüne konduysa Beşikdüzüspor o zaman bitti aslında. Beş maç sonra ben gidiyorum diyerek kulübü maceraya sürükleyendir asıl suçlu olan.

Ankara da Beşikdüzüler Derneğimiz var. Hafta içi bir arkadaşım aradı dedi ki; kulübün başkanı kim sen misin?  Yok ben değilim. Bu çok üzücüydü.  Bandemi nedeniyle kongremizi bir türlü gerçekleştiremedik. Yıl başlarken sevgili Yavuz Aydın beyin Yeşilköyspor ve Beşikdüzüspor’u birleştirelim teklifi geldi, çok güzel ve olumluydu… Alparslan Başkanın o sırada babasının rahmetli olması nedeniyle görüşmeler kesildi.  Olması gereken iki kulübün güçlerini birleştirmesidir..

Bizler buraya çakılı değiliz. Varsa niyetli o garantiyi görmek şartı İle yönetim kurulunu toparlar görevi devretmeye hazırız. Köşe başlarında el ovuşturanlara da teslim olacak değiliz!.  İdarenin başında olan, Beşikdüzüspor siyaset üstüdür, onu bilesin.  Belediye başkanının bu tavrı hiç yakışmıyor. Kulüp kişilere endeksi değildir.

TEŞEKÜR EDİYORUM

Özellikle de şunu belirtmek istiyorum. Trabzon da Cahit Erdem başkana buradan teşekkür etmek istiyorum. Çetin ve Koray kardeşime, Kaymakam beye, bedelsiz futbol oynamak isteyen tüm sporculara çok teşekkür ediyorum. Bir maçın kulübe maliyeti 5000 ₺. Bununda bilinmesini istiyorum.

Yorumlarda gördüm Abdül Vahap Uludüz beyin söyledikleri doğrudur, böyle bir çalışma olabilir, olmalı da. .

Ayrıca bu kadar lisanslamada, maça çıkmakta ,bize aracını her zaman alabilirsiniz servis aracımı kullanın diyen Onlar Çam firmasının Sahibi Yomralı iş insanı Ali bey e ( soyadını bilmiyorum) teşekkür ederim.

Sahalara çıkmamızı tekrar sağlayan, bana düşen tüm göreve hazırım, tüm masrafları bile karşılarım gerekirse diyen İstanbul da iş adamı başta Barış Öztürk beye, değerli dostum Eynesil’den Barış Güdük beye, değerli büyüğümüz Yavuz Aydın beye, kardeşimiz Kadir Sağlam beye, iş adamı Ali Zeytin  beye, Vardallı Muhtarı Serdar Saraç beye buradan şu ana kadar ki masraflarımızı karşıladıkları için teşekkür ederim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar