Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÖZEL EĞİTİM OKULU ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI

Engelliler Haftası Beşikdüzü Sevim-Nerim Demircioğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik Çakmak Camisi önünde toplanan öğrenci, öğretmen ve velilerin yürüyüşüyle başladı. Eski Samsun Caddesi takip edilerek Belediye binası önüne gelindi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından Okul Müdürü Zeki Uzun yaptığı konuşmada, “Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede farkındalık yaratmak amacıyla kabul edilmiştir. Toplumların, ailelerin ve kurumların engelli bireylere bakışını değiştiremediğimiz sürece sadece eğitim kurumlarıyla fazlaca bir yol alma şansımız olmadığı aşikardır.

Ailelerimiz yetersizliği bulunan çocuklarımızı görmezden gelmeyi bırakıp onları her fırsatta toplum içerisine bulundurmayı görev saymalıdır. Kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli, ailelerimizi bu konuda yalnız bırakmamalıdırlar.

Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak, hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptirler. Engellilerin acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım” dedi.

Engelli bir öğrencinin şiir okumasının sonra öğrenci velilerinden Nihal Gündoğdu, duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları müzikli gösterilerle devam eden  program, öğretmenlerin hazırladığı oratoryo gösterisinden sonra öğrencilerle birlikte söyledikleri şarkılarla sona erdi.

Programa Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Kaymakam Refiki Fatih Adıgüzel, Belediye Başkanı Ramis Uzun, jandarma Komutanı Arif Bozkurt, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Bekar, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kahyaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, okul müdürleri,  daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar