Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

ÖZEL ÇOÇUKLAR İÇİN PROJE YAPTILAR

Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu Anaokulu Müdürü Tekin Baştan, okul öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen “Let’s Code Without Disabilities” (Engelsiz Kodlama Yapalım) projesi hakkında bilgiler verdi. Baştan, “Özel çocuklar için yapılan böylesi bir projede öncü oldukları için tüm ortak okullara teşekkür ederiz.” dedi. 

Projeye dair bilgiler veren Okul Müdürü Tekin Baştan, şunları söyledi: “Let’s Code Without Disabilities (Engelsiz Kodlama Yapalım) projesi 4-11 yaş grubu aralığındaki öğrencileri içine alan; Türkiye (10), Romanya (2) olmak üzere 2 ülkeden 12 öğretmen ve 167 öğrencinin dahil olduğu teknoloji kullanımına yönelik bir eTwinning projesidir.

PROJENİN AMACI

eTwinning  projemiz ile amaç; Özel eğitim sınıflarında ve kaynaştırma öğrencisi olarak eğitim gören özel çocukların; teknolojiyi tüketmek yerine üretebilmesi, düşünme becerilerini geliştirmesi, teknolojinin temelini oluşturan kodlama eğitimine yakınlık kazanması amacıyla; özel çocukların kodlama yaparak hem teknolojiden yararlanmalarını hem düşünme becerilerini geliştirmelerini hem de oyun yoluyla öğrenmelerini sağlamaktır. Bu eğitimler yapılırken makey makey seti kullanılmaktadır. (Makey Makey herkesin günlük kullandığı nesneleri bilgisayar programlarına bağlamasına imkan sağlayan elektronik bir icat aracı veya oyuncağıdır.) Çocukların özel durumlarına göre yapılan makey makey projeleri ile belirlenen zamanlarda çocuklar uygulamalı olarak eğitimlere katılmaktadır. Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu Anaokulu’nun kurucu ortağı olduğu “Let’s Code Without Disabilities” adlı eTwinning  projesi, okulumuz öğretmenleri Zehra Eryılmaz, Esengül Sulak ve Sevcan Duman tarafından uygulanmaktadır. Proje , okulun Özel Eğitim Otizm Sınıfı ve 5 Yaş C sınıfında birlikte yürütülmektedir. Proje ingilizce olarak yürütülmekte olup projede güvenli internet kullanımına özellikle dikkat edilmektedir.

Okulumuz proje uygulama ve yaygınlaştırma çalışmalarında güvenli internet kullanımı ile ilgili eSafety Label platformu değerlendirmesinde “Bronz Etiket” almıştır. Proje ile birlikte  makey makey ile tanışan çocuklar farklı web2.0 araçlarıyla da zenginleştirilen etkinlikler  yapmaktadırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar