Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

OTOGAR CAMİSİ’NE ÇELİK MİNARE

 

 

<Ahmet SARAÇ

Beşikdüzü Otogarı’ndaki mescidin camiye dönüştürülmesin ardından çelik konsorsiyumlu tek şerefeli 14 metre uzunluğunda bir minare İle Otogar Camisi’ne dualarla monte edildi.

Beşikdüzü ilçesi Otogarı’nda mescit olarak 2002 yılından itibaren hizmet veren bina 120 kişilik bir camiye dönüştürüldü.  Belediyeye ait olan mescit, İlçe Müftülüğü’ne devri yapıldı ve bu mescitte ilk Cuma Namazı 2022 yılının Eylül ayı ilk haftasında kılındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beşikdüzü Müftüsü İhsan Öz, “Otogarda bulunan ve Belediyeye ait mescit, sahipsiz bir durumdaydı. Sahipsizlikten dolayı da kendini bilmezler tarafından zaman zaman başka amaçlı kullanıldığı bilgisi ulaştı bize. Bizde burayı camiye dönüştürdük” dedi. Müftü Öz, “ilk haftadan itibaren mescidin camiye dönüşmesiyle burada cemaati de göz önüne alarak camiyi büyütmeye karar verdik. Yeni dokunuşlarla camiyi büyüttük. Otogar Mescidi adeta camiye atanan 33 yıllık mesleğinde başarılı din görevlisi imam hatip Mehmet Yaşar’ın sihirli ellerin dokunuşuyla kısa zaman diliminde iç ve dış düzenlemesiyle beraber 10 kişilik mescidi 120 kişilik bir modern camiye dönüştürdük” şeklinde konuştu.

Beşikdüzü Otogar Cami İmam Hatibi Mehmet Yaşar, minarenin yerine monte edilme töreninde yaptığı konuşmada, “ Kısa bir süre önce ilçe müftümüz ve belediye Başkanımızın girişimleriyle birlikte atıl durumda olan, bazılarının başka amaçlı kullandığı bu mescidi camiye kazandırma çabası içerisinde olduk. Belediye Başkanımız olağanüstü imkanlar sağladı bize. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun, hiç kimseden para istemeden duyarlı insanlarımızın destekleriyle camiyi bu hale getirdik. Allah’ım hayır yapanlardan, bize destek olanlardan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ise, “İlçemiz bugün hayırlı bir gün yaşıyor. Camilerimiz insanlarımızın ibadetlerini yapabilecekleri çok önemli mekanlar. Ben 1989 yılında ilk göreve geldiğimden beri camilerimizi çok önemsiyorum. O dönem görev yaptığım 5 yıllık süre içerisinde merkez ve mahallelerdeki camileri yıkadık, temizledik. Ben önceki dönemimde de bu dönemde de bu camiye çok önem verdim. Burayı ne yapmış isek kötü niyetli insanlardan kurtaramadık. Otogarda otobüs molalarında insanlar cami arıyorlar. Allah’tan bu dönem müftümüz duyarlı davrandı. Camiye çalışkanlığıyla bilinen Mehmet Yaşar hocamızı atadı. Ondan sonra bu güzellik meydana çıktı” dedi.

Konuşmaların ardından Sezgin Yanık hocanın Kur’an-ı okumasından sonra dua ile program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar