Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

OSMAN ZEKİ KORKMAZ GALİBİYETLE BAŞLADI

Beşikdüzülü Atilla Korkmaz hocanın oğlu Osman Zeki Korkmaz, myeniden İstanbulspor’a döndü. Döner dönmez çıktığı Kayserispor deplasmanında galip gelerek lige 3 puanla başladı.

Teknik direktörlük kariyeri

Korkmaz, ilk olarak 2006 yılında Fenerbahçe genç takımında antrenörlüğe başladı ve 2009 yılında teknik direktör yardımcısı olarak ayrıldı. Konyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor gibi çeşitli kulüplerde yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. İlk olarak 2014-15 sezonunda Yeni Amasyaspor’da teknik direktörlük yaptı. 2016-2017 yılları arasında Ankaragücü takımında İsmail Kartal’ın yardımcılığını yaptı.

Korkmaz, 23 Ağustos 2021 tarihinde 1. Lig’de İstanbulspor’un başına geçti. İlk sezonunda İstanbulspor’un play-off’da dördüncü sırada yer almasını sağladı. İstanbulspor’u 17 yıl sonra ilk kez Süper Lig’e çıkaran play-off finalinde Bandırmaspor’u mağlup etti.[2] 9 Haziran 2022’de kulüple olan sözleşmesini 2025’e kadar uzattı.

5 Eylül 2022 tarihinde Korkmaz’ın UEFA Pro Lisans belgesi alması üzerine İstanbulspor ile yeni sözleşme imzaladı. 24 Ekim 2022 tarihinde görevinden istifa etti. Korkmaz, 2 Haziran 2023 tarihinde 1. Lig ekibi Manisa FK’nin başına geçti.

Türkiye birinci liginde şampiyon yaparak süper lige çıkardığı İstanbulspor’la işler yolunda gitmeyince sezon başında ayrılmıştı. Denenen hocalardan sonra görev yeniden Osman Zeki Korkmaz’a verildi. Ancak çok geç alınmış bir karar oldu. Ligde 3 puanı silinerek 7 puanla devraldığı İstanbulspor ile düşme hattı arasında 11 puan gibi bir fark var. Bu fark kapanır mı derseniz çok zor. Olursa liglerimizde görülmemiş bir olay olur ve Korkmaz’ın kariyeri yükselir. İnanılmaz bir başarı kazanmış olur.

İstanbulspor’un Trabzonlu yöneticileriyle güzel şeyler yapacağına inanıyoruz. Bu hafta Galatasaray maçı var. Alınacak sonuç şimdiden merakla bekleniyor. Maçın favorisi tartışmasız Galatasaray. Korkmaz sürpriz peşinde olacak. Biz de Kuzeyses olarak hocamızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. <Ahmet SARAÇ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar