Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

OĞUZ MUHTARINDAN GÜZEL HİZMETLER-Ahmet SARAÇ

Beşikdüzü Oğuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Refik Özdemir, mahallede atıl halde bulunan ilköğretim okulu binasını bayanların kullanımına sunmak için Milli Eğitimden izin aldık dedi.

Oğuz Mahallesi Muhtarı Özdemir konuyla ilgili Kuzeyses gazetesine yaptığı açıklamada,“Oğuz Mahallesi Beşikdüzü ilçesine 12 km uzaklıktadır. Burada 1992 yılında yapılan ilköğretim okulu binası var. Nüfusun azalmasından kaynaklanan öğrenci sayısının düşmesi sonucu bu okulumuz taşımaya alınınca bina boş kaldı. Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Derneği Başkanı Güler İpek’in  bizden talebi sonucu bu binayı sosyal ve kültürel amaçlı kullanmak için Milli Eğitime müracaat ettik. Müracaatımız kabul edildi. İki katlı olan bu binanın ilk olarak çevre düzenlenmesini yapıyoruz. Okulun üst tarafına kadınlarımız için bahçe yapacağız. Kadınlarımız akşamları biraraya gelerek burada oturup sohbet edip çaylarını, kahvelerini içebileceği bir bahçe çalışmamız sürüyor. Bahçenin yanında çocuklar için de bir park oluşturuyoruz. Binamızda kütüphane, müze, kadınlarımız için halk eğitim kurslarımız olacak. Bu kurslarda  unutulmaya yüztutmuş eski el sanatları tırmaç gibi, dastar gibi eserler üretilecek. Bina kadınlarımız için sosyal bir mekan haline gelecek.

SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Mahallemizin nüfusu nedeniyle suyumuz yetersiz geliyor. Hele yaz aylarında ciddi anlamda susuzluk yaşıyoruz. Bunun için projeler ürettik. Bunlardan biri Beşikdüzü’nden su almaktı. Bu projede su basınçlı olacak olduğu için onu iptal etmek zorunda kaldık. Sisdağı’ndan  Şalpazarı ve Beşikdüzü’ne gelen içme grup suyu vardı. Bunun da ihalesi askıya alındı. Biz de susuzluğumuzu gidermek için arıtma tesisi yaptık. Ayrıyeten bir tane eski su gözemiz vardı. TİSKİ’yle beraber oraya 1700 m.yol açtık.  Oranın suyunu da alacağız. Hepsini arıtmayla beraber ilaçlatıp, dinlendirip vatandaşımıza sunacağız. Uzun yıllar Oğuz Mahallesi’nde su sorunu yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar