Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

OĞUZ KÖYLERİNDEN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ZİYAFET

Beşikdüzü Oğuz Köyleri Kadırga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından Kadırga’da  şehitlerimiz için ziyafet düzenlendi.

Oğuz Köyleri Kadırga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuncer Uzunboy,  Kur’an ziyafeti ve ikram  hakkında  Kuzeyses Gazetesine bilgi verdi.

Beşikdüzü Oğuz Mahallesi Kadırga Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kadırga Yaylası’nda tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen, yüzlerce yıllık geçmişi olan Kadırga Otçu Şenliği geleneği sonrası, takip eden hafta, yine geleneksel olarak  Kur’an ziyafeti ve ardından ikram yapıyor.

Bu sene önce Beşikdüzü Merkez Çakmak Cami İmam Hatibi Sezgin Yanık, Merkez Eskicami İmam Hatibi Hasan Karagöz Kur’an-ı Kerim tilavet etti ve ilahi okudular.

Ardından Vakfıkebir Merkez Çarşı Cami İmam Hatibi, Türkiye güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışma birincisi, Muhammed Saka’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim sonrası, hazırlanan ikram Oğuz Mahallesi halkına ve katılım sağlayan tüm misafirlere ikram edildi.

28 Temmuz Cuma günü Kadırga kapalı camide yapılan etkinliğe  Oğuz köyleri (Oğuz, Resullü, Çakırlı, Dolanlı)’dan, Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Özkürtün’den  yoğun bir katılım sağlandı. Misafirler birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu böylesi etkinliklerin artarak devam etmesinin gerekliliğini dile getirdiler.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar