Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

FATİH MTAL ÖĞRENCİLERİNİ MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Beşikdüzü’nde eğitim-öğretim yapan liselerimizden 3.olarak  Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tanıtmaya çalışacağız.

 Hazırlayan: Ahmet SARAÇ

 OKULUN TARİHÇESİ

Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun ilk müdürü Mehmet Akpınar’dır.

108 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda Çocuk Gelişimi Eğitimi Alanı, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı gibi bölümler bulunmaktadır.

Okulumuzda; Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Muhasebe ve Finansman, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarına İlişkin Anadolu Meslek Lisesi Programında eğitim verilmektedir. Bunun yanında Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Bilişim Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman Alanlarında Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık) Programlarında eğitim verilmektedir.

MEZUNLARIN İŞ  ALANLARI

Bilişim Teknolojileri Alanı Mezunları,bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı, geliştirildiği her sektörde çalışabilirler. Bankacılık, telekomünikasyon, otomotiv, hastane, e-devlet, oyun, savunma sistemleri, sinyal işleme, robotik ve yapay-zeka vb. sektörler bir yazılım geliştiricilerin çalışabileceği sektörlere örnek verilebilir. Sektörde yazılım mühendisliği alanında bilgi birikimine sahip çalışan sayısının az olması nedeniyle rahatlıkla iş bulunabilmektedir.

Genellikle yazılım geliştiricilerin iş alanları; programcılık, test, iş analistliği, veri tabanı uzmanlığı ve proje yöneticiliğidir. Ayrıca yazılım geliştiriciler kendi işlerini kurabilirler. Yazılım geliştiriciler, içinde yazılım yapılması gereken her sektörde çalışabilir.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Mezunları, sağlık, sosyal hizmetler ve eğitim alanlarında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunda, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığında, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatında idareci, danışman, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde idareci, uzman, danışman ve Çocuk Gelişimcisi, Sağlık Bakanlığı Anne Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezlerinde Çocuk Gelişimcisi, Hastanelerde çocukların yattığı servislerde ve hastane okullarında program koordinatörü ve Çocuk Gelişimcisi, Resmi ve özel anaokullarında kurucu, idareci, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, Resmi ve özel, özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kurucu, idareci, uzman ve Çocuk Gelişimcisi, Adalet Bakanlığına bağlı çocuk mahkemelerinde bilirkişi ve danışman, ıslah evlerinde Çocuk Gelişimcisi olarak iş bulabilmektedir.

Muhasebe ve Finansman Alanı Mezunları, Şirketlerin Finans Departmanları, Muhasebe Büroları, Mali Müşavirlik Büroları, Mal Müdürlükleri, Vergi Daireleri, Özel ve Devlet Bankaları, Sigorta Şirketlerinde istihdam edilmektedir. Sigorta Şirketleri,

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mezunları, Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, pastanelerde, özel ve kamu kuruluşlarının (hastane, okul, işyeri, fabrika, ordu vb.) mutfaklarında, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde vb. yerlerde çalışabilirler. Unlu mamul üreten fırınlarda, kurum mutfaklarında, ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde, eğlence yerlerinde, resmi-özel havayollarında, otobüs şirketleri ve demir yollarında, fuarlar, sergiler, oteller ve mağazalarda iş bulabilirler. Ayrıca, mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile yiyecek ve içecek hizmeti veren iş yerlerinde görev alabilecekleri gibi, fuar/kongre host/hostesleri, otobüs/tren, havayollarında ilgili departmanlarında iş bulma imkanına sahiplerdir.

OKUL MÜDÜRÜ SELAMETTİN ATİK

Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selamettin Atik, 1960 yılında Vakfıkebir’de doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve lise tahsilini Beşikdüzü Öğretmen Okulu’nda, üniversiteyi Balıkesir Necati Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde 1980 yılında mezun oldu.

Göreve  1984 yılında Beşikdüzü Şahmelik Ortaokulu’nda  Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı. Daha sonra okul müdürlüğü görevinde bulundu. 1994 yılında Vakfıkebir Anadolu Lisesi’ne  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandı. Burada müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu. 2015 yılında Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurucu müdürü olarak görevlendirildi. 2017 yılında Beşikdüzü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğü görevine atandı.

OKULDA GÖREV YAPMIŞ MÜDÜRLER

2014-2015 Mehmet Akpınar

2015-2017 İbrahim Ateş

2017- Selamettin Atik

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PERSONEL LİSTESİ

Selamettin Atik Müdür

Orhan Sezer Müdür Yrd.

Nurden Kamburoğlu Müdür Yrd.

Tuncer Yılmaz Müdür Yrd.

Ali Şakir Budak Öğrt.

Ayşe Keleş Ergin Öğrt.

Adem Gün Öğrt.

Ümit Dadaşoğlu Öğrt.

Ahmet Tokdemir Öğrt.

Mustafa Emin Sevgi Öğrt.

Osman Topal Öğrt.

Kadriye Zengin Öğrt.

Sema Pehlivan Uslu Öğrt.

Kadir Can Öğrt.

Ümit Tulum Öğrt.

Murat Sağlam Öğrt.

Makbule Karadeniz Öğrt.

Murat Karlıklı Öğrt.

Ömer Günaydın Öğrt.

Adem Serdaroğlu Öğrt.

Bayram Seyis Öğrt.

Emel Özcan Öğrt.

Dilber Haliloğlu Öğrt.

Yadigar Bilgili Fidan Öğrt.

Hasan Karaca Hizmetli

KAZANILAN BAŞARILAR

Folklor, Atletizm, Futbol, Salon  Futbolu ve 2022-2023 Masa Tenisi dalında il ikincisi olarak il düzeyinde başarılar elde edilmiştir.

OKULUN WEB ADRESİ:besikduzufatihmtal.meb.k12.tr

Bundan sonra tanıtacağımız 4.lisemiz, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar