Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

NE DEMEK HÜKÜMET KONAĞI !..

Türkiye Cumhuriyeti kurulalı ilçelerde kaymakamlık binalarında …… KAYMAKAMLIĞI yazıyordu. 7 yıl önce bu yazı değiştirildi. ….HÜKÜMET KONAĞI ibaresi yazıldı.

Vatandaşlar, bu yanlışa  ses çıkarmayan siyasi parti teşkilatlarını suçlayarak başladıkları  açıklamada , “Bu yazıları bütün ilçelerde siyasetle uğraşan tüm insanlar görmesine rağmen ne iktidar ne de muhalefetten bir ses bugüne kadar çıkmadı. Sormak istiyoruz. Şimdi bu kurumlar hükümetin midir?

Ne demek Hükümet Konağı!..

Burada çalışan personel hükümetin personeli mi? Hükümet düşerse buradaki tüm personel de gidecek mi? Hükümet Konağı ibaresinden biz bunu anlıyoruz. Bu ibarenin yanlış olduğu düşüncesindeyiz.

İlçemizde önceden binanın girişinde “BEŞİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI” yazıyordu. Bu Türkiye genelinde böyle idi. Doğrusu da buydu. Mutlaka değiştirilmesi gerekirse “ BEŞİKDÜZÜ DEVLET KONAĞI” ibaresi diğerinden daha doğrudur. Hiç değilse bu konağın sahibi devlettir anlamını taşır. En doğrusu ise eskisi gibi “BEŞİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI” yazılmasıdır. Böyle bir yanlışı nasıl yapıyorlar anlamış değiliz. Bu yazı ya ”BEŞİKDÜZÜ KAYMAKAMLIĞI” olmalı ya da “BEŞİKDÜZÜ DEVLET KONAĞI”. Türkiye genelinde bu yanlış düzeltilmeli. “HÜKÜMET KONAĞI” diye bir ibare olamaz” şeklinde konuştular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar