Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MÜZİĞE HAYRANLIĞIM ÇOK BÜYÜK

Türk Halk Müziğinde her yörenin türkülerini okumaya çalışan, özellikle Karadeniz Halk Müziği’ne katkı sunan genç sanatçılardan Tonyalı  sanatçımız Zeynep Başkan’ın ağabisi  Ali Başkan, Kuzeyses Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette gazetemizin sahibi Ahmet Saraç  ile bir süre  sohbet eden Başkan, müziğe başlama hikayesini anlatarak müzikteki hedefini açıkladı. Başkan,  elimden geldiği kadarıyla müzik kültürüne hizmet etmek istiyorum dedi.

Kendi tarzını oluşturarak müzik dünyasında adından söz ettirmek isteyen Ali Başkan, okuyucularımıza özetle şunları söyledi: “Ben, 1981 yılında Tonya Sayraç Mahallesi’nde doğdum. İlkokul ve ortaokulu  Sayraç’ta, liseyi Beşikdüzü Atatürk Lisesi’nde okudum.

Müzik hayatına aileden gelen kinetik bir sesle 3 yaşında başladım diyebilirim. Babam, annem, dedem hepsi türkü söylerlerdi. Sayraç İlkokulu’nda okurken Türk Halk Müziği ses yarışması, korolar oluyordu. Benim sesim de o zamanlar öğretmenlerim tarafından keşfedildi. Lise yıllarımda Beşikdüzü, Akçaabat, Görele, Giresun ve özellikle 500 yarışmacı arasında Trabzon TRT’de  düzenlenen ses yarışmasında birinci oldum.

2004 yılında asker olduğum Ankara jandarma Genel Komutanlığı’nda paşaların da olduğu gazinoda 3 bin askere konser verdim.  Türkiye Halk Müziği ve Karadeniz Müziği ses yarışmasında Bedia Akartürk, rahmetli Neşet Ertaş, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Arif Sağ, oğlu Tolga Sağ ve Sebahat Arslan’ın jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada yine birinci  oldum.

2004 yılında buyana müzik hayatıma devam ettim. Bir ara annemin rahatsızlığından dolayı köye geldim. Daha sonra yeniden müzik çalışmaların a geri döndüm. Şuan söz ve müziği bana ait olan albüm çalışmalarım var. Yurt içi, yurt dışı etkinliklere, festivallere katılmaya devam ediyorum. Geçen hafta Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali’nde halkımızla buluştum, onlarla hasret giderdim. Onlara güzel eserler sunduğum kanaatindeyim.

Önümüzdeki aylarda insanlar yaylalardan dönüş yapsınlar, Mavi Karadeniz Televizyonu’nda yeniden program yapmaya başlayacağım. Müziğe hayranlığım çok büyük.  Ali müziksiz, müzik Ali’siz olmaz diyebilirim. Ben bu işi gösteriş olarak, maddi bir kazanç elde etmek için değil, müzik kültürümüzü bir yerlere taşımak, dertlerimizi, sıkıntılarımızı türkülere dökmek istiyorum. Söz yazarıyım, bestekarım. Genelde kendi türkülerimi okuyorum. Halkımızın söyleyemediklerini ben söylemek, müziğe dökmek istiyorum. Kısacası türkü söylemek istiyorum. Müzik sever insanlarımızla aynı ortamı paylaşmak bana büyük mutluluk veriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar