Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MÜFTÜ KÜÇÜK’TEN ÖĞRENCİLERE KONFERANS

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, ilçedeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “İnanç Problemleri” konulu konferans verdi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün, ilçedeki liselere yönelik faaliyetleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verildi. İlçe Müftüsü Şükür Küçük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Küçük, “İnanç Problemleri” konulu konferansına; Besmele ve önemi, her işimize besmele ile başlamanın olumlu sonuçları ile yalan ve yalan söylemenin doğurduğu kötü ve istenmeyen sonuçlarına değinerek başladı. Gençlerde ortaya çıkan inanç problemlerine değinen Müftü Küçük konuşmasında; Müslümanların, inandıkları dinin inanç, ibadet ve ahlâki ilkelerini uygulama noktasındaki hata ve eksikliklerinin gençlerde tepkiye neden olduğunu ve bu tepkilerinin bir sonucu olarak da inanç problemi ile karşı karşıya kaldıklarını ve farklı akımların etkisi altına girdiklerini dile getirdi.

Deizm konusunda da dinleyicileri bilgilendiren İlçe Müftüsü Küçük, gençlerin bu konuda yaşadıkları çıkmazları aşmaları noktasında Kur’an ve Sünnet’ten âyet ve hadisler ışığında, peygamberlerin hayatından yol gösterici örneklerle inancı neden hayatlarının merkezinde tutmaları gerektiği hususunda açıklamalarda bulundu ve önemli mesajlar verdi.

Konferanstan memnun oldukları gözlenen gençlerin inanç, kader, cennet, cehennem konularındaki sorularını da cevaplayan Müftü Şükür Küçük, gençlere sabırla ve dikkatle dinledikleri için teşekkür etti.

Konferansı öğretmen ve öğrencilerle birlikte takip eden Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kahveci, konferansın oldukça etkili ve faydalı geçtiğini belirterek İlçe Müftüsü Şükür Küçük’e teşekkür etti. <Mithat GÜDÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar