Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MÜFTÜ KÜÇÜK’TEN, LİSE ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

 

Mithat GÜDÜ

Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda konferans veren İlçe Müftüsü Şükür Küçük; “Biz millet olarak, Allah ve Resûlünün sevgisi etrafında birleşen ve bütünleşen bir yapıya sahibiz.” dedi.

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda konferans verdi. Müftülüğün, ilçedeki lise öğrencilerine yönelik etkinlik ve faaliyetleri kapsamında Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Şükür Küçük, bu yıl 1-15 Ekim tarihleri arasında birlikte kutlanan 2022 yılı Mevlîd-i Nebî Hastası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması olan “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konu başlığı çerçevesinde etkili bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmasına, Yunus Emre’nin;

“Araya araya bulsam izini,
İzinin tozuna sürsem yüzümü.
Hak nasip eylese görsem yüzünü,
Ya Muhammed canım arzular seni…” dizeleriyle başlayan Müftü Küçük, kendine özgü, etkileyici ve sürükleyici üslubu ve hitabıyla dinleyenler üzerinde etki ve tesir bırakacak önemli mesajlar verdi.

“Biz, O’nun adı etrafında birleşen ve bütünleşen bir yapıya sahibiz…”

Bizim millet olarak, Peygamberimiz (s.a.s)’in sevgisi ve adı etrafında birleşen ve bütünleşen bir yapıya sahip olduğumuzu vurgulayan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, “Peygamberimizi anmak, anlamak ve yaptıklarıyla hem hâl olmak zorundayız. Unutmamak için, vazgeçmemek için bir araya geliyoruz. Peygamber sevgisi ecdadımızda çok farklı tezâhür etmiştir. Bizler öyle bir ecdadın torunlarıyız ki, Peygamber aşkı ve muhabbeti âdetâ iliklerimize kadar işlemiştir. Allah ve Resûlüllah sevgisini hep ön planda tutan bir sevgidir bu. O’na olan sevgimizden dolayıdır ki; erkek çocuklarımıza Ahmet, Mehmet, Muhammed, Mustafa, kız çocuklarımıza ise Âişe, Fâtıma, Âmine gibi isimler koymuşuz. Yine biz öyle bir milletiz ki; askerimize “Mehmetçik” demişiz. Güvenlik güçlerimiz O’nun aşkıyla görev yaparlar âdetâ. Mehmetçik; “Küçük Muhammed” demektir. O’nun öğretisini, O’nun yolundan gitmek üzere yerine getiren bir anlayıştır bu, ince bir anlayış. Biz asker ocağına hep “Peygamber Ocağı” demişiz. Muhammed ismi askerimizde farklı bir algı oluşturur; “Mehmetçik”tir O. O yürekle, o aşkla savaş meydanlarında düşmanla dövüşmüştür ve Allah Allah diyerek O’nun ismini yüceltmek için cepheye gitmiştir. Biz o Mehmetçik adı altında, o “Küçük Muhammed” ile bir ve bütün olan bir milletiz. Bu bizim sevgili Peygamberimize olan sevgimizin bir ifadesidir. Biz O’nun adı etrafında birleşen ve bütünleşen bir yapıya sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar