Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MÜFTÜ KÜÇÜK YAYLA CAMİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Mithat GÜDÜ

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, yayla camilerini ve bu camilerde devam eden yaz Kur’an kurslarını ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük, yayla camilerini ve yaz Kur’an kurslarını ziyaretleri kapsamında, İlçe Müftülüğüne bağlı Rıdvanlı Mahallesi Harmancık Yayla Camii ile Düzlük Mahallesi Menteşe Yayla Camii ve Hasandüzü Yayla camilerini ziyaret etti.

Müftü Şükür Küçük, ilk olarak İmam Hatip Adem Bir’in görevli olduğu Rıdvanlı Mahallesi Harmancık Yayla Camii’ni, daha sonra da İmam Hatip Davut Ertürk’ün görevli olduğu Düzlük Mahallesi Menteşe Yayla Camii ile İmam Hatip Mithat Güdü’nün görevli olduğu Hasandüzü Yayla Camisi’ni ve bu camilerde devam eden yaz Kur’an kurslarını ziyaretlerinde, cami görevlilerinden cami-cemaat durumu ve yaz Kur’an kurslarıyla ilgili bilgi aldı.

 

Hasandüzü Yayla Camisi’ni ziyaretlerinde yaz Kur’an kursuna devam eden az sayıdaki öğrencilerle tek tek tanışan Müftü Küçük, öğrencilerin eğitim öğretim durumlarıyla ilgili kendilerinden bilgi aldı. Öğrencilere, gelecekte ne olmak istediklerini de soran İlçe Müftüsü Küçük, öğrencilerin düşüncelerini dinledi ve kendilerine, hangi mesleği seçerlerse seçsinler vatana, millete hayırlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan iyi insan olmaları yönünde öğüt ve nasihatlerde bulundu.

Öğrencilere, kursta öğrendikleri dini bilgilerin yanı sıra, ezberledikleri duâ ve sûrelerden de manasıyla birlikte okutan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, dini yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli olan duâ ve sûrelerin mutlaka manalarıyla birlikte ezberlenmesi gerektiğini vurguladı. Bazı duâ ve sûreler ekseninde açıklama ve izahatlarda da bulunan Müftü Küçük, kursa gelen öğrencileri tebrik etti, başarılar diledi, ailelerine de teşekkürlerini ifade etti.

Öğrencilerin de cemaat olduğu öğle namazını kıldıran Müftü Şükür Küçük daha sonra yapılan ikramın ardından yayladan ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar