Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MÜFTÜ ÇOCUKLARLA CAMİDE BULUŞTU

Mithat GÜDÜ

Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Hacıköy Mahallesi’nde düzenlenen “Cami Çocuk Buluşması” etkinliğinde, 4-6 yaş grubu minik öğrencilerle buluştu.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nce, Mevlîd-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, ilçe müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda eğitim öğretim gören 4-6 yaş grubu minik öğrencilerle Hacıköy Mahallesi Sahil Camii’nde “Cami Çocuk Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

Hocalarının refakatinde camiye gelen miniklerle sohbet eden İlçe Müftüsü Şükür Küçük, öğrencilere caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevleri ile genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili seviyelerine uygun bilgiler verdi. Camide serbestçe dolaşmalarına ve merak ettikleri bölümleri gezmelerine müsaade edilen çocuklar camide balon uçurdular ve bir süre gönüllerince camide güle oynaya zaman geçirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yaygın Din Eğitimi Programı kapsamında, ilçe müftülüğüne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda; 4-6 yaş grubu 75 öğrencinin yanı sıra, 56 hafızlık öğrencisi olmak üzere  toplam: 131 öğrenci bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar