Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MİNİKLERE SAVUNMA TATBİKATI

Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın, afet risklerinin azaltılması konusunda, bilinçlendirmek için, “Afete Hazırlık” konusunda farkındalık ve bilgi düzeylerinin artırılmasına yönelik, Beşikdüzü Zübeyde Hanım Anaokulu’nda, deprem tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat, sirenlerin çalmasıyla başladı. Sirenle birlikte tüm personel ve öğrenciler “ÇÖK, KAPAN ve TUTUN” yöntemiyle kendilerini güven altına aldılar.

Tatbikatta, olası bir deprem anında, personel ve öğrencilere, can ve mal kaybının azaltılması amaçlı eğitim verildi. Derslikler ve diğer alanlar planlı bir şekilde boşaltıldı. Daha önce belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanılması sağlandı.

Tatbikatın sonunda yapılan değerlendirme ile, yaşanan olumlu ve olumsuz yönlere ilişkin, okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve ekip sorumlularına geri bildirimler verildi. Acil durumlarda nasıl daha etkin müdahale sağlanabileceğine yönelik, önerilerde bulunuldu.

Okul Müdürü Ayşenur Ocak “tTatbikat sürecince, bu farkındalık eğitimine katılımlarında sergiledikleri duyarlı yaklaşımları için, sevgili öğrencilerimize, öğretmen ve personelimize teşekkür ederiz” dedi. Yeri ve zamanı geldikçe bu tür eğitim ve tatbikatların yapılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. <Ercan KABA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar