Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MİNİKLERDEN MUHTEŞEM YIL SONU ETKİNLİĞİ

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda eğitim öğretime devam eden 4-6 yaş grubu minik öğrenciler, düzenlenen yıl sonu etkinliğinde izleyenlere onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.

Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda eğitim öğretime devam eden 75 minik öğrenci için yılsonu programı düzenlendi. Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

YAVRULARIMIZIN HER BİR OKUYUŞLARINDA, SÖZLERİNDE BİR EMEK VARDIR, GÖZ NÛRU VARDIR, ALIN TERİ VARDIR; BUNU ASLA UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR

İlçe Müftüsü Şükür Küçük yaptığı açılış konuşmasında; “4-6 yaş Kur’an kursumuzdaki yavrularımız, yıl boyunca uğraşarak-didinerek elde ettikleri kazanımları burada sizlere sergileyecekler. İşin sergileme kısmı burada yapılacak ancak bir de işin arka planı var; mutfakta neler olup bittiğini pek görmeyiz. Biz genellikle vitrine bakarız, sergilenen boyutuna gözümüz takılır. Değerli hocalarımızın fedakarca uğraşıları sonucu öğrettikleri, eğittikleri, bilgi ve beceri ile donattıkları yavrularımız, bu yıl sonu etkinliğinde, hocalarından aldıklarını burada sergileyecekler. Onların her bir okuyuşlarında, sözlerinde bir emek vardır, göz nûru vardır, alın teri vardır; bunu asla unutmamamız gerekiyor.” dedi.

CANSİPERÂNE ÇALIŞAN HOCALARIMIZA, ONLARIN ALIN TERİNE, EL EMEĞİNE MUHABBET GÖSTERENLERE VE DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN HERKESE SELAM OLSUN

Müftü Şükür Küçük konuşmasının devamında; “En başta değerli hocalarımıza bu uğraş ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Vatanımıza, milletimize faydalı olmaları için cansiperâne çalışan ve yavrularımız için ter döken hocalarıma selam olsun. Ve bu hocaların, çalışıp ortaya koydukları alın terine, el emeğine sevgi, saygı ve muhabbet gösterenlere, katkı sağlayanlara selam olsun. Değerli kaymakamımızın, değerli Belediye Başkanımızın, ilçemizdeki sivil toplum örgütlerimizin, esnafımızın ve vatandaşlarımızın desteklerini her zaman gördük ama en başta Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza çok ama çok teşekkür ediyoruz. Hocalarımıza destek olduğunuz için, yavrularımıza ne pahasına olursa olsun, Allah sözü ile, bismillah ile evinden çıkıp okullarına gidip, yine evine geldiği zaman o farklı atmosferi yaşatan siz velilerimize selam olsun.” sözlerine yer verdi.

ÇOCUKLARIMIZA, SONUNA KADAR TOLERANS VE MÜSAMAHA AMA EĞİTİMLERİNİ ASLA İHMAL ETMEYECEĞİZ

İlçe Müftüsü Küçük konuşmasının sonunda ise; “Bizler; öyle bir kültürden geliyoruz ki; o kültürde, Peygamber Efendimiz (a.s) secdeye vardığı zaman çocuklar sırtına binince secdesini uzatıyordu; işte biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz. Ve minbere çıktığında torunları yanına gelince, onları azarlamayıp onlar yanındayken hutbe irâd eden bir Peygamberin ümmetiyiz. Onun için çocuklarımıza sonuna kadar tolerans ve müsamaha ama eğitimlerini asla ihmal etmeyeceğiz. Eğitim konusunda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize cani gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca salonu bizlere tahsis eden muhtarımıza ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde öğrendikleriyle hünerlerini sergileyen minikler, okudukları Kur`an-ı Kerim ve meâli, ilâhi, şiirler, Peygamberimizin hayatından kesitler, hadis sunusu ve dini bilgilerle  gönülleri fethederken, izleyenlere de onur, heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.

Miniklerin duâsının ardından Kurs Yöneticisi Fatma Kopal ve tüm hocalara, başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verilirken toplam 75 öğrenciye de madalya takıldı.

Programa, Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Çarşıbaşı İlçe Müftüsü Şakir Şahin, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Halil Güneş, Şef Refik Altuntaş, Vaiz Nuri Dural, Kurs Yöneticisi Fatma Kopal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Kur’an kursu öğreticileri, ilçe müftülüğü daire personeli, din görevlileri, öğrencilerin velileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar