Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MİLLİ ŞAİRİMİZ M.AKİF ERSOY ANLATILDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101.yıldönümü  ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Borsa İstanbul Fen Lisesi salonunda gerçekleştirildi.

Beşikdüzü Merkez Ortaokulu tarafından hazırlanan ve büyük beğeni toplayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Okul Müdürü Yücel Oktay, “Son bir asırda bu toprakların yetiştirdiği büyük şahsiyetlerin başında hiç şüphesiz İstiklal Marşı şairimiz M .Akif Ersoy vardır. İstiklal mücadelemizin ve ilim, irfan geleneğimizin sembollerinden olan Mehmet Akif, ebedileşen eserleri, mücadeleci kişiliği, derin ilim ve örnek ahlakıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Milletimize İstiklal Marşı gibi bağımsızlık beyannamesi kazandırmanın yanında Aktif, yaşantısıyla, duruşuyla, vakarıyla, Safahat gibi eserleriyle gerçek bir İslam münevveridir” dedi. Oktay’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı’nın kabulü ve M. Akif Ersoy’un Anma günü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon yazma ve şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Liselerarası kompozisyon yarışmasında B.İ.Fen Lisesi öğrencisi Yağmur Kurt birinci, A.G. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elanur Yılmaz ikinci, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Taşçı üçüncü oldu. Liselerarası şiir yarışmasında ise Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Yılmaz birinci, Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Havvanur Köse ikinci, Anadolu Lisesi öğrencisi Mervenur Kandil de üçüncü oldu. Liseslerarası şiir okuma yarışmasında ise Anadolu Lisesi öğrencileri Yasin Emre Kalaycı-Tuna Bayrak ikilisi birinci, Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencisi Ceren Günaydın ikinci, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Dilli de üçüncü oldu. Dereceye giren bu öğrenciler ödüllerini Kaymakam Ferhat Vardar’ın elinden aldılar. Ortaokullararası kompozisyon yarışmasında Merkez Ortaokulu öğrencisi Ada Uzun birinci, Ş.Ö.Gürhan Yardım Ortaokulu öğrencisi Fatma Yaren ikinci, Merkez Ortaokulu öğrencisi Hatice Tercüman üçüncü oldu. Şiir yarışmasında ise İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Irmak Güdü birinci, Merkez Ortaokulu öğrencisi Furkan Terzi ikinci, Akkese Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sude Sağlam üçüncü oldu. Bu öğrencilerimize  de ödüllerini Belediye Başkanı Ramis Uzun verdi. İlkokullararası şiir yarışması sonucunda Akkese İlkokulu öğrencisi Ayşe Zülal Gören birinci, Çeşmeönü İlkokulu öğrencileri Ege Dilli ikinci ve Menşure Çinkaya da üçüncü oldu Bu öğrencilerimize  ödüllerini Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu verdi. Törenin ardından Mehmet Akif  Ersoy’u anlatan slayt gösterisine yer verildi. Kurtuluşa Doğru adlı oratoryonun sunulmasıyla program sona erdi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucahittin Kerim İkibaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasiler, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

One thought on “MİLLİ ŞAİRİMİZ M.AKİF ERSOY ANLATILDI

  1. Merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet minnet şükranla anıyoruz. Emeği geçen okul idaresi öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bizi görünür hale getiren Ahmet Saraç’ a da teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar