Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MİLLET GEÇİM DERDİNE DÜŞMÜŞ

Beşikdüzü ilçesinde 17 yıldır esnaflık yapan bilgisayarcı Osman Seydioğlu, 25 yıllık meslek hayatında hiç bu kadar zor günler geçirmediğini söyledi.

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses) Seydioğlu Kuzeyses Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Ben Osman Seydioğlu, 45 yaşındayım. Mesleğe bundan 25 sene önce Trabzon’da başladım. Besleğe ilgim yoktu ancak, bilgisayar merakıyla başladım. O sıralar ağabimde bilgisayarla çok ilgileniyordu. Beraber bir cafe açtık. Daha sonra bilgisayarcı dükkanı açtık. Böyle devam ederken ben Beşikdüzü’nde tek başıma bilgisayar dükkanı açtım. Bilgisayar üzerine bu üçüncü dükkanımdır. Ağabim Vakfıkebir’de motorcuydu. O orada gelince bende buraya geldim.

Yaklaşık 17 yıldır Beşikdüzü’nde bu işi yapıyorum. Kimseye bir yanlışım olmadı. Ben Beşikdüzülüler’i, Beşikdüzülüler beni sevdi. Burada çalışmaktan her zaman gurur duydum. İş konusunu soruyorsunuz. Bu konu çok önemli bir konu. Geçen yıla göre bu yıl işlerimizde yüzde doksan azalma var. Pandemi öncesi ülkede ufak tefek sıkıntılar vardı ama bize bu kadar yansımıyordu. Şuan insanların bir şey yaptırmaya gücü yok. Bir tamir dünya paralara çıkıyor. Şuan bir güvenlik sistemi kuracak olsak adamın biraz zengin olması lazım. Bu sistemleri artık kimsenin evine, parkına yapmaya imkanı yok. İş  hacmi bitiyor. Yapacak olduğun iş dalı içerisinde beş tane varsa birine ikisine kalıyorsun. Geri kalanını yapan kimse yok. Niye? Parasızlıktan. Millet geçim derdine düşmüş. Nasıl bakarım evime, nasıl geçinirim, nasıl kalkınırımı düşünüyor.  Bu seneyi böyle geçirirsem seneye Allah büyüktür hesabına gidiyor insanlar. Bir ekonomik darlık var mı? Var. Bize yansıyan yüzde yüz, yüzde ikiyüz, bazen yüzde beşyüz. Bunun düzelmesi konusunda ben bir ışık göremiyorum. İnsanların bu ateşin içinden çıkması için başımızdakilerin birşeyler yapması lazım. Biran evvel bize elatması gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda bir hareket var mı? Yakında seçim var. Hareketi orda göreceğiz diye düşünüyorum”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar