Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MEVLİT KANDİLİNDE ETKİNLİKLER

Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Hazreti Peygamber’in doğduğu gece olan  Mevlit kandili olarak kutlandı.

Beşikdüzü Müftülüğü de tüm Türkiye’de olduğu gibi Mevlit Kandili’nin olduğu haftaya yayılan ve Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din görevlileri haftasını  bu seneye mahsus birlikte düzenliyor.

Beşikdüzü İlçe Müftülüğü’nden aldığımız bilgilere göre
* Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, ilçe Müftüsü İhsan Öz ve Müftülük çalışanlarının katıldığı bir yemek tertip edildi.
* Oğuz Mahallesi Hacı Hafız Camii’nde bu günler ile ilgili konferans düzenlendi.

Konferanslar
* Akkese, Çeşmeönü, Beşikdüzü Şehit Öğretmen Gürhan Yardım, Beşikdüzü Merkez , Ahmet Gün İmam Hatip ile Özel Eksen Ortaokullarında  (Hazreti Peygamber; Muhammet A.S ve Ahlâk)

* Beşikdüzü Borsa İstanbul Fen Lisesi, Beşikdüzü Anadolu Lisesi, Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beşikdüzü Fârabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okullarının katılımı ile ( Hazreti Peygamber ve Gençlik üzerine)

* Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında misafir kalan öğrencilere (Hazreti Peygamber ve İnsanlığa Çağrı) konuları üzerine düzenlenen konferansların, bir kısmı düzenlendi ve halen de programlar sürmektedir.

Sabah Namazı Buluşması
*Cuma sabahı Merkez Çakmak Camii’nde Namaz, Kur’an, dua ve sohbet ile sabah namazı buluşması ile biraraya gelinecek ardından ise çorba ikramı yapılacak.
*Cumartesi sabahı Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan katılım sağlayan üniversite öğrencileriyle Akkese Merkez Camii (Bahriye Nâzırı Hasan Hüsnü Paşa Camii)’nde sabah namazı kılınacak ve dualar edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar