Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

MERKEZİMİZ 12 AY HİZMET VERMEKTEDİR

 

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi’nin yılın on iki ayında hizmet vermekte olduğunu belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yücel Oktay, kurslarımıza her yaşta kişilerin katılabileceğini belirtti.

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yücel Oktay gazetemize yaptığı açıklamada,” 2023-2024 eğitim-öğretim yılında kurumumuzda genel, mesleki, kişisel gelişim, sanatsal ve sportif olmak üzere toplam 223 kurs açılmış olup, bu kurslarda toplam 3974 kursiyer eğitim almıştır.

Kurumumuzda başta Trabzon hasır bilezik örücülüğü, özel eğitim, bilgisayar, tezhip, giyim, takı ve müzik kursları yoğun ilgi görmektedir.  2023-2024 eğitim-öğretim yılında tutuklu ve hükümlülere yönelik saç sakal kesimi, akrilik boya resim, hijyen eğitimi, bağlama, okuma yazma, kumaş boyama, resim ve takı yapımı başta olmak üzere 19 kurs açılmıştır. Kurumumuzda özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik Afet Ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi, E-KPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı-Orta Öğretim), Hafif Düzeyde Otizmi Olan Engelliler İçin Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama ve  Orta-Ağır Düzeyde Zihinsel Engeli Olan Bireyler İçin Prototip Ürün Yapma kursları açılmıştır.

 UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARI

Merkezimizde, bölgemizde unutulmaya yüz tutmuş dırmaç, yöre bağı, çentiği gibi el sanatlarını yeniden canlandırma adına çalışmalar yürütülmektedir. Bu bağlamda halkımızı yeniden bu el sanatlarıyla tanıştırmak amacıyla kurslar düzenlenmektedir. Açılan kurslarımızda bir taraftan unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız , diğer taraftan da bu el sanatları yorumlanarak günümüzün araç-gereç, aksesuar ve giysilerinde kullanılmak suretiyle geleneksel olanla modern olanı bir arada sunulmaktadır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ VE AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU

Diğer taraftan Açık Öğretim Lisesi kayıtlı öğrenci sayımız  291, Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısımız 12, Açık Öğretim Ortaokulu kayıtlı öğrenci sayısımız 219, Açık Öğretim Ortaokulu yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısımız ise  4’tür.”dedi. <Ahmet SARAÇ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar