Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

Marka Olmak İstiyoruz

Beşikdüzü Kefli köyü adı, zamanın Trabzon Valisi Necmettin Ergin tarafından burada hünerli insanların çoğunlukta olması nedeniyle Hünerli olarak değiştirilir. Köyde bir zamanlar 150 hanenin 120’sinin kapısında dükkan  bulunduğunu büyüklerinden öğrendiğini belirten köyün genç ustalarından Soner Cumur, bu mesleğin Beşikdüzü’nde ölmemesi için büyük gayret gösterdiğini belirtiyor.

Kefli adının unutulmaması ve markalaşması adına mahallenin hünerli ellerinden Soner Cumhur, arkadaşı Ali Şükrü Karadeniz ile birlikte ilçede açtığı Made in Kefli adlı küçük dükkanında Türkiye’nin dört bir yanına ürettiklerini pazarlayarak ilçenin tanıtımına katkıda bulunuyor.

Çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan demirci ustası Soner Cumur, “Keserin anavatanı olarak bilinen mahallemizde bu meslek ölmek üzere. Genç nesillere bu mesleği aktarabilmek için baba mesleği de olan bu mesleği yaşatmak ve markalaştırmak istedik. Önce Beşikdüzü Organize Sanayi’de 3 yıl önce imalata başladık. Geçen yıl Nisan ayında da Beşikdüzü ilçesinde Made in Kefli adıyla ürettiklerimizi satmak için bir reyon açtık. İmalathanede ve burda 7 kişi bu işten ekmek yiyor. İmalathanemizde çelik üzerinden herşey yapıyoruz. Keser, balta, nacak, orak, bıçak, çakı, kazma vs. Yapmadığımız ev aleti yoktur. Pazarlama konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Gerek yöreye, gerekse Türkiye’nin her tarafına internet üzerinden mal gönderiyoruz. Bu işi yapan tanıdıklarımız var. Onlara toptan mal gönderiyoruz. İşlerimiz iyi gidiyor. İşimi severek yapıyorum. İnsan bir şey ürettiği zaman eserini görünce mutlu oluyor. Ürettiğimiz ürünlerin fiyatları büyüklüğüne, küçüklüğüne göre değişiyor. Orta boy bir keser, orak 100 TL, bıçaklarımız 200 TL. Bir tek büyük baltalarımızı dozer bıçağından yaptığımız için onlar 250-300  TL. Bütün bu işleri yaparken müşteri memnuniyetini önemsiyoruz. Sattığımız malın her zaman arkasındayız. Müşterimiz istemediği taktirde mazeret üretmese dahi aldığı malı değiştiririm. Sorun olmaz.  Bu işi markalaştırmak istiyoruz. Sürmene mesleği bizden öğrendi, bizden önce markalaştılar. Biz de büyümek ve markalaşmak istiyoruz. Beşikdüzü dendiğinde akla gelen biz olmak istiyoruz. Bu yolda çalışıyoruz. Büyümek en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar