Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

LİSEMİZDE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

LİSEMİZDE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmeni Turgay Karkaç tarafından Vakfıkebir’de bir ilke imza atıldı. Okulun bir koridoru “Edebiyat Sokağı” olarak düzenlenerek öğrencilerin ve ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.

Gazetemizin Sahibi Ahmet Saraç ve yazarlarımızdan H. İbrahim Demirci ziyarete gittikleri Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’nde bir çalışma dikkat çekti.  Okul Müdürü Hayrettin Deniz tarafından okul gezdirilirken dikkatimizi çeken bu çalışmayı haberleştirmek ve sizlerle paylaş istedik. Okulun birinci katındaki bir koridoru okulun edebiyat öğretmeni Turgay Karkaç “Edebiyat Sokağı” olarak düzenleyerek öğrencilerin ve ziyaretçilerin hizmetine sundu.

Böyle güzel bir projenin öncüsü olan öğretmen Turgay Karkaç, yaptığı çalışmayla ilgi bizlere açıklamada bulundu. Karkaç, projenin amacının öğrencilere edebiyat kültürü kazandırmak olduğunu belirterek, “Edebiyat tarihimizde yer alan ve köşetaşı niteliği taşıyan sanatçılarımızın hayatları, eserleri ve özdeyiş niteliğindeki sözlerini öğrencilerimizle buluşturarak onların ufkunu açmak, onlara sanat zevki kazandırmak ve öğrencilerimizin estetik dünyasını renklendirmek istedik. Bu “Edebiyat Sokağı” sayesinde öğrencilerimize yetiştirdiğimiz değerleri daha yakından tanıma fırsatı sunmak, üniversite sınavlarında karşılarına gelecek edebiyat sorularına da aşinalık kazandırmayı hedefledik. Bilindiği üzere mermeri delen şey suyun şiddeti değil, sürekliliğidir. Bu minvalde “Edebiyat  Sokağı” projesinin bir farkındalık oluşturacağından eminim. Edebiyat Sokağı’nın baş bölümünde bir kitap okuma köşesi oluşturarak kitap okuma kültürünü de yaymaya çalıştık. İki yıl önce gerçekleştirmeye çalıştığım fakat çeşitli nedenlerden dolayı hayata geçiremediğim bu projenin gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan okul müdürümüz Hayrettin Deniz başta olmak üzere, müdür yardımcılarımız Emin Şen, Kadir Bekar, Barış İçöz Bey’e maddi-manevi desteklerinden dolayı tüm öğretmen arkadaşlarıma ve güvenlik görevlimiz Engin Bey’e teşekkür” ederim dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar