Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

KUZEYSES’İN PROGRAMI İLGİYLE İZLENDİ

Yeşilkıyı Gazetesi’nin devamı olan Kuzeyses Gazetesi tarafından düzenlenen “Bir Nefes Şiir, Bir Nefes Türkü” programı Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışını Beşikdüzü Merkez İlkokulu horon ekibi yaptı. Gösteri sonunda ekibe Ahmet Saraç tarafından para ödülü verildi. Ardından Kuzeyses Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Müdürü Ahmet Saraç yaptığı konuşmada,  “        Bugüne kadar düzenlediğimiz 12 kültürel programın 9 tanesi “Trabzon’umuzu Tanıyalım” liselerarası bilgi yarışması, 3 tanesi Beşikdüzü konulu lise öğrencileri arası şiir yarışmasıdır. Bu 13. kültürel programdır. İmkan buldukça bu programlara devam edeceğiz.

Bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz Beşikdüzü konulu şiir yarışmasına Anadolu Lisemizin dışında hiçbir lisemizden katılım olmamıştır. Biz de şartname gereği bu yarışmayı yapamadık ancak, bu yarışmaya şiir gönderen 3 öğrencimizin şiirini değerlendirmeye almayıp, bu yarışmayı önemsedikleri için diğer öğrencilere de örnek olması acısından kendilerine Yarışma Teşvik Ödülü verme kararı aldık.  Öncelikle cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

Programda Ahmet Ayvaz’ın yazdığı “Kul Biz miyiz?” adlı şiiri Beşikdüzü Anadolu Lisesi öğrencisi Veysel Oğuzhan Turgun okudu. Ardından yöresel Halk Müziği sanatçısı Mehmet Akın, “Badı Saba Selam Söyle O Yare” isimli parçayı okudu. Aşık Çepni, “Özledim” adlı şiirini seslendirmesinden sonra, sanatçı Akın “Ben de Bir İnsan Oğluyum” adlı parçayı okudu. Ahmet Saraç’ın yazdığı “Beşikdüzü’m” adlı eseri emekli edebiyat öğretmeni Murat Cihan okumasından ardından sanatçı Mehmet Akın, “Hastahane Yoluna” adlı eseri okudu. Yitik Türkü adlı eserini Ahmet Yayla’nın okumasından sonra, “Kara Tren Gelmez M’ola” türküsünü, Murat Cihan kendi eserlerinden biri olan “Annem” adlı şiirini dinleyicileriyle paylaştı. Sanatçı Akın, son olarak “Ah Neyleyim Gönül Gönül” eseri okuyuculardan büyük alkış aldı. Program sonunda sanatçı Mehmet Akın’a ve ana sponsor Uğur Taş’a Kuzeyses Gazetesi tarafından plaket verildi. Beşikdüzü konulu şiir yarışmasına katılan Beşikdüzü Anadolu Lisesi öğrencileri Kevser Terzi, Feride İrem Güdük ve Merve Nur Kandil’e Yarışma Teşvik Ödülü olarak bir miktar para verilerek program sona erdi.

Kaymakam ve Belediye başkanının katılmadığı programa Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ertuğrul Karoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Hamit Taş, Beşikdüzü Belediye eski Başkanı Mehmet Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü, daire amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldılar.

Fotoğraflar: Mithat GÜDÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar