Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

KURSLARIMIZLA KÖYLERDEYİZ PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KURSLARIMIZLA KÖYLERDEYİZ PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kurslarımızla Köylerdeyiz” tanıtım programı gerçekleştirdi.

Halk Eğitimi Merkezi’nden yapılan açıklamada, hayat boyu öğrenme faaliyetleriyle, okullarımız dışında evde, işte, hayatın her alanında farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin ve yaş  seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini artırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek hedeflenmektedir.

Bilginin daha geniş kitleler tarafından paylaşılması eğitimde fırsat eşitliğine ve sosyal adalete katkı sağlayacak, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaştırılmasıyla da toplumda hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının oluşturulması  sağlanacaktır.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü  Cemile Kahyaoğlu,  hayat boyu öğrenmenin  artık normal öğrenme haline geldiğini vurgulayarak kim, nerde, hangi eğitimi alırsa alsın, hayatı boyunca eğitimini yenilemek ve ortaya çıkan değişimlere ayak uydurmak zorunda kalındığını ifade ederek ekonomideki , toplumdaki ve ailedeki sürdürülebilirliği, bireyin mutluluğunun üretime  dayandığının altını çizdi.

Ücretsiz kurslara e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Alanında uzman eğitimcilerin vereceği derslere katılan tüm kursiyerlere  de katılım belgesi verileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar