Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

KIBRIS GAZİLERİ ÇANAKKALE’DEN DÖNDÜLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği 25 Kıbrıs gazisini aileleriyle birlikte Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı yerleri görmek üzere Çanakkale’ye gönderdi.

O gazilerden bir olan Hüseyin Avni Çolak’la bir süre sohbet ettik. Gazi Çolak, askerlikte acemi birliği Manisa, usta birliğini i İskenderun Akçay’da yaptığını,  oradan da usta asker olarak 25 Eylül 1973’te Kıbrıs’a gittiğini,  Kıbrıs 1. Barış Harekatı’nda da yaranarak gazi olarak Türkiye’ye döndüğünü söyledi. Gazi Çolak Çanakkale gezisiyle ilgili Kuzeyses Gazetesi’ne yaptığı kısa açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Valiliği geçtiğimiz günlerde 25 Kıbrıs gazisini aileleriyle birlikte Çanakkale’ye gönderdi. Orada 2 gün kaldık. 50.Piyade Alayı’nı gezdik. Önceden bulunamayan sonradan bulunan 320 şehidimizin yerini bize gösterdiler. Anzak koyunu gezdik. Burada bir müze var, o müzeyi görünce insanın aklı hayali duruyor. Eskileri bir canlandırdılar ki! Sahnede oturduk. Vakit gece gibi. O top atışlarında sahnede sanki deprem oluyormuş gibi, gerçeğe uygun canlandırma yapılmış. Bunları 3 bölümde bize gösterdiler. Hepimiz gözyaşlarımızı zor tuttuk.

Çanakkale anlatmakla bitmez. Her tarafı şehit dolu. Her Türk insanının imkanı varsa, ömründe enaz bir defa mutlaka oraları gidip görmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar