Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

“ŞİDDETE KARŞI SES OL”

Vakfıkebir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Vakfıkebir’de 3. ve Beşikdüzü’nde 1. kadın sürücülerden oluşan araç konvoyu düzenlendi.

Vakfıkebir’de Belediye Otoparkı’ndan, Beşikdüzü’nde Doğu Gözaçan Parkı önünden hareket eden kadın sürücüler şehir turu yaptıktan sonra başladıkları yere gelerek basın açıklamasında bulundular.

Basın bildirisini Vakfıkebir’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Zahide Bulut, Beşikdüzü’nde ise Beşikdüzü Belediyesi’nden Filiz Kahyaoğlu yaptı. Bulut ve Kahyaoğlu yaptıkları açıklamada, “Kadına yönelik şiddete  “İNSANA SEVGİ YAKIŞIR” ŞİDDETE KARŞI SES OL” diyerek karşı durmak için direksiyonda ve yollardayız. 25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılmaktadır.

Çocuk, eş, eski eş, yakın akrabalar gibi aile bireyleri arasında gerçekleşen; bireyin, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal veya özel alanda meydana gelen, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır.

Günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veren ve ülkelerin öncelikli olarak çözmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olduğu bir gerçektir.

Maalesef şiddet toplumun her kesiminde var, sadece kadına karşı değil, çocuklardan her türlü canlıya kadar şiddet var ve gün geçtikçe de çoğalmakta. Bu gidişe dur demenin farklı yollarından birini bizler de bu şekilde yerine getirmek için buradayız

Şiddet, kişinin büyürken/büyütülürken karşılaştığı gördüğü ya da tecrübe ettiği bir durum. Dolayısıyla çocukların yetiştiği evleri, aile ortamlarını iyileştirmemiz gerekiyor ki toplumsal bir iyilik hali oluşturabilelim. Çünkü şiddeti gören de başkasına şiddet uyguluyor, bu kesin. Vicdanlı, ahlaklı, duyarlı bireyler yetiştirerek, birbirimize sevgiyle yaklaşarak ilerleyebiliriz”dediler.

Programa Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Yaşar Saral ve bayan sürücüler katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar