Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

İSTİKLAL MARŞI’NIN 103.YILI KUTLANDI

BEŞİKDÜZÜ(Kuzeyses)-12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Borsa İstanbul Fen Lisesi tarafından hazırlanan program, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Ferhat Vardar, Belediye Başkan Vekili, İlçe Jandarma Komutanı Hamit Taş,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Eskicioğlu, Ercan Gümüş, daire amirleri, okul müdürleri, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Öğrencilerden Ebanur Aydın ve Selçuk Dilli’nin sunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Eyyüp Happani yaptı. Happani konuşmasında özetle, “İstiklal Marşı’’nı kim yazdı desem, hemen Mehmet Akif diyeceksiniz. İstiklal Marşı’nı Mehmet Akif yazmamıştır. İstiklal Marşı’nı Türk Milleti yazmıştır. Mehmet Akif ise sadece yazıya geçirmiştir” şeklinde konuştu.

Dilanur Akın adlı öğrencinin M.Akif’ten bir şiir okumasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterime girdi. Gösterimin bitiminde öğrencilerden Tuğba Özkan yine Akif’ten bir şiir ile programa katıldı. Her yaştan, her kesimden İstiklal Marşı’nın sunumunun ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Programın son bölümünde  İstiklal Marşı’nın kabulü ve M.Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türk’ün Özü Akif’in sözü” temalı lise öğrencileri arası kompozisyon, ortaokul öğrencileri arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kompozisyon dalında 1.olan Fen Lisesi’nden Cennet Özdemir’e, 2.olan Anadolu Lisesi’nden Nazlı Erdem’e, 3.olan Farabi ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Damla Nur Dadandı’ya, resim dalında 1.olan Merkez Ortaokulu’ndan Seyfettin Samed Hadi Sarıyılmaz’a ve 2.olan Akkese Ortaokulu’ndan Nisanur Aydın’a ödüllerini Kaymakam Ferhat Vardar vererek program sona erdi.

. Program bitiminde Kaymakam Ferhat Vardar, programı çok beğendini belirterek,  programda emeği geçenlere teşekkür etti. <Ahmet SARAÇ

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar