Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

Hutbe Okuma Yarışması’nda Kazancı İl Biricisi

Hutbe Okuma Yarışması'nda Kazancı İl Biricisi

İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Trabzon İl Birinciliği yarışması Beşikdüzü’nde yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu Lisesi tarafından organize edilen Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Trabzon İl Birinciliği yarışması Beşikdüzü Eskicami’de yapıldı.

Jüri üyeliklerini Beşikdüzü Müftüsü İhsan Öz, Trabzon Üniversitesi öğretim görevlisi Dursunali Kargın ve Ahmet Yazıcı, Uzman Vaiz Bünyamin Atabaş, Vaiz Zeki Güven’in yaptığı yarışmada açılış konuşmasını yapan Ahmet Gün İmam Hatip Lisesi Müdürü Necip Yıldırım, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl düzenlenen mesleki yarışmalar kapsamında adına “genç hatipler minberde” dediğimiz hutbe okuma yarışmasının Trabzon finalini birazdan burada yapacağız. Yarışma sonunda birinci olan öğrencimiz ilimizi bölge finalinde temsil edecek. Bu amaçla yarışmaya katılıp gayret gösteren, kendi okullarında birinci seçilerek buraya gelen yarışmacı öğrencilerimizi tebrik ediyor yürekten kutluyorum. Yarışmamıza toplam 17 okulumuz katıldığından yarışmanın icrası oldukça uzun bir zaman alacaktır. Yarışmanın organizasyonu içerisinde hediyelerin temininde bize katkı sunan Beşikdüzü Müftülüğü ve İlçe Milli eğitim müdürlüğüne, Jüri üyelerine, bu kadim caminin kapılarını bize açarak süreç içerisinde yardımlarını bizden esirgemeyen cami imam hatibi ve müezzinine, okul aile birliği başkanına, Borsa İstanbul Fen Lisesi müdürlüğüne ve uzaktan yakından gelerek yarışmaya iştirak eden öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerimizle birlikte siz değerli cemaatimize ve elbette sesimizi, sözümüzü halkımızla buluşturan meslek namusu ve onuruyla mücehhez basın mensuplarımıza Beşikdüzü Ahmet Gün Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü olarak şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma sonunda Yomra Hacı Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Kazancı 97,4 puanla birinci, Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatih Hacıeyüpoğlu 95,6 puanla ikinci, Ortahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa Çeliksümer 94 puanla üçüncü seçildiler. Yarışmada birinci olan öğrenci Furkan Kazancı Trabzon’u bölge birinciliği yarışmasında temsil edecek.

Yarışmada dereceye giren-girmeyen tüm öğrencilere, öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenlere, okul müdürlerine ve jüri üyelerine Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Bektaş ve İş adamı Ahmet Gün tarafından ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar