Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

HEM ÖĞRENİYORUZ HEM ÜRETİYORUZ

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı kurslardan biri de Dekoratif El Sanatları Şiş ve Tığ Örücülüğü kursu.

İki ayrı zamanda açılan bu kurslara 26 kursiyerin katıldığını belirten kurs öğretmeni Nilgün Gören, “Kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz yaptıkları ürünlerle öncelikle kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İhtiyaç fazlalarını satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Ürettikleri ürünleri sevdiklerine hediye ederek onları mutlu ediyorlar. Açılan kurslarımıza üretmek ve mutlu olmak için, boş zamanlarını faydalı bir uğraşla değerlendirmek için bayanlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Gülüşan Bayram kurs ile ilgili yaptığı açıklamada, “Emekli olduktan sonra bir boşluğa düştük. Halk Eğitimi Müdürlüğümüzün açtığı bu kursa katılarak hem boş zamanımızı değerlendiriyoruz, hem de birlik ve beraberlik içinde güzel arkadaşlıklar ediniyoruz” şeklinde konuştu.

Bir diğer kursiyer Zeliha Erkut ise, “Bu kurslar çok faydalı oluyor. Herşeyden önce güzel arkadaşlıklar ediniyoruz. Burada hocamızdan birşeyler öğreniyoruz, birşeyler üretiyoruz. Ürettiğimiz için de mutlu oluyorum. İyi ki Halk Eğitim Müdürlüğümüz böyle kurslar açıyor. Boş zamanı olan bütün kadınlarımızın, kızlarımızın açılan bu kurslara katılmalarını öneriyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar