Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

GÜZEL ESERLER ORTAYA ÇIKARIYORUZ

Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları tanıtmaya devam ediyoruz. Bu kurslardan biride Dekoratif Ahşap Süsleme kursu.

Kurs öğretmenliğini Pınar Sağlam’ın yaptığı kursa 12 kursiyer katılıyor. Beşikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Sağlam ile kurs çalışmalarını kursu ziyaret ederek bizzat yerinde inceledik. Kursta yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren  kurs öğretmeni Pınar Sağlam, “Kursumuzda evimizde kullandığımız ahşap tüm ürünleri boyayıp yeniliyoruz. Bu zor zamanlarda insanlar maddi imkansızlıklardan dolayı kullanmadıkları sehpa, masa, sandalye, şifonyer gibi ürünleri kendi istedikleri renkte ve istedikleri modelde boyayıp yeniliyorlar. Bu tür kursları açarak insanlara hem yardımcı olmak hem de kişisel gelişime destek olmak için öğrencilerimizle sınıf içerisinde bir aile gibi çalışıyoruz. Bunun için yaptığımız ürünlerimize sevgimizi de katarak çok güzel işlere imza atıyoruz. İnsanlar yıllarca kullandıkları eşyaları dekore ederek evlerine, odalarına, ofislerine, dükkanlarına harika bir hava katıyorlar. Bun artık atmam lazım değil de bunu yeniden dekore edebilirim diyorlar. Sizlerde kendi ürünlerinizi kendiniz tasarlayıp yenilemek isterseniz, ailemize sizleri de   bekleriz” dedi.

Haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan kursun kursiyerlerinden Anna Karagülle  gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu yaptığım boyama sanatı hem benim için hem halk için bir göz mutluluğu veriyor. Güzel bir sanat ortaya çıkıyor. Bu işi çok seviyorum. Sanat adına çok güzel şeyler ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Kendim bunu yapıyorum ama başkasını sevindiriyormuş gibi oluyorum. Bu da benim çok hoşuma gidiyor” dedi. Kursiyerler adına konuşan bir diğer kursiyer  Elmas Konak ise, “Bu kursu bizim için stres atmak, eğlenceli hobi olarak düşünüyorum. Her şekilde burada huzur buluyorum. Gözüme hoş görünen eserler ortaya çıktığını görünce ben de bu kursa katılmak ben de güzel şeyler yapmak istedim. Çeşitli eşyalarımı boyamak çok hoşuma gidiyor. Değişikliği seviyorum. Güzel şeyler ortaya çıkıyor. Çalışmalarımız görmek, aramıza katılmak isteyen arkadaşlarımızı  kursumuza bekleriz. ” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar