Kuzeyses Gazetesi > Beşikdüzü Haber

Beşikdüzü Haber | Vakfıkebir, Görele, Eynesil, Şalpazarı ilçelerinden yayın yapan Trabzon haber sitesi

GÜRHAN YARDIM’DA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Beşikdüzü Şehit Öğretmen Gürhan Yardım ilkokulu-ortaokulu tarafından düzenlenen program okulun salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğrencilerden Rana Terzi yaptı. Terzi konuşmasında, “Bizler evimizde hergün nasıl temizlik yapıyorsak, temizliğe özen gösteriyorsak çevremiz için de aynı özeni göstermeliyiz. İnsanın önce kendine saygısı olması gerekir ki, çevresindeki insanlara, hatta doğaya da saygı gösterebilsin. Yeşili korumak, geleceğimizi korumaktır. Yeşili olmayan bir dünya düşünemiyorum, hatta düşünmek bile istemiyorum. Çevreyi korumak için çok fazla zahmete bile gerek yok. Çöplerimizi düzenli bir şekilde çöp kutularına atarsak, sokakta yürürken yere tükürmeden yolumuza devam edersek, en  önemlisi de enerji kullanımında tasarruflu olursak, doğanın vazgeçilmezi çiçeklerini koparmayıp, onlara zarar vermezsek temiz bir çevreye sahip oluruz. Unutmayalım çevre, insanların ve canlıların yaşamlarını sürdürdükleri kültürel bir ortamdır. Sağlıklı, huzurlu güzel bir yaşam için temiz bir çevreye sahip olmalıyız”dedi.

Buğra Ayvaz adlı öğrencinin çevre ile ilgili öğütlerinin ardından Yağmur Doğan, güzel bir dünyanın nasıl olması gerektiği üzerinde durdu.

Geri dönüşüm etkinliklerinin sunumunun ardından Umutların Gözyaşlarıyla Karışmış Doğa adlı canlandırmadan sonra, çevre konulu şarkılarla program sona erdi.

Programa Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Kaymakam Refiki Hüseyin Bozoğlan, Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Demiral, Şube Müdürü Ömer Baştan, dair amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gülay Harita Kadastro
Kule Rezidans
Elit Lastik
Naninos Pizza
Hedef Bilgisayar